Bib Gourmand 11 februari 2021
De Bib Gourmand bekroningen werden op 11 februari uitgereikt, helaas door corona online en niet in persoon. Dit jaar komen 13 nieuwe Bib Gourmand restaurants in de Michelin gids.
Michelin kondigt met veel genoegen haar Bib Gourmand selectie 2021 voor
Nederland aan. Een selectie die tot stand is gekomen in uitermate
uitdagende tijden. De horeca lijdt en de chefs vechten om het hoofd
boven het water te houden. Het coronavirus heeft onze passie helaas
stevig in zijn greep.
Nieuwe vermeldingen
Fa. Pekelhaaring in Amsterdam
Umami by Han in Amsterdam
Bistrôt Chapeau in Blaricum
Rust Wat in Blaricum
Escobar in Breskens
Citrus in ’s Hertogenbosch
Chef aan de Werf in Hilversum
Élevé in Leeuwarden
Prix de Rome in Maastricht
Bistrobar Berlin in Nijmegen
Alma Bodega in Oisterwijk
Vineum in Rotterdam
Gastrobar Ster in Rotterdam
Michelin sterren 29 maart 2021 (online)
Online
Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de MICHELIN Gidsen, geeft meer uitleg over het uitstel van de presentatie. “Onze inspecteurs blijven naarstig restaurants bezoeken en ondersteunen volop de Nederlandse horeca, die voor grote uitdagingen blijft staan. Het uitstel van de sterrenceremonie en de keuze om een volledig digitale gids te lanceren geeft ons de nodige tijd om ons inspectiewerk in de best mogelijke omstandigheden af te werken. We blijven eerlijk ten opzichte van de restaurateurs die geweldig werk leveren in deze onzekere tijden, en verzekeren de coherente en gespecialiseerde aanbevelingen die onze lezers verwachten.”
De sterrenceremonie is zoals elk jaar de gelegenheid om de nieuwe selectie van de MICHELIN Gids Nederland live te volgen. Daarbij zal het talent, het aanpassingsvermogen en het engagement van de chefs en restauranthouders weer volledig centraal staan.Finale Bocuse d’ Or 1-2 juni 2021
aan de prestigieuze internationale Bocuse d’Or wedstrijden mogelijk te
maken.
Team NL Bocuse d’Or
Misset Terras Top 100 – 5 juli 2021
In 2020 is de Terras Top 100 wegens Corona geannuleerd. Voor 2021 staat de verkiezinguitslag datum gepland op 5 juli 2021.
De Misset Horeca Terras Top 100 is een ranking die jaarlijks via mystery visits en een onafhankelijke, deskundige jury tot stand komt. Zij beoordelen de terrassen op verschillende punten zoals gastvrijheid, presentatie, hygiëne, productbehandeling, vakmanschap, bedrijfsvoering en ondernemerschap.
Winnaars per provincie 2019
Noord-Holland Brasa, Purmerend
Overijssel Pelle’s Deurningen
Noord-Brabant Orangerie Mattemburgh, Hoogerheide
Limburg Het Maashotel, Broekhuizen
Utrecht Vendel, Veenendaal
Gelderland Avenarius, Ruurlo
Zuid-Holland City Hall, Leiden
Friesland Nes Café, Nes
Flevoland Flantuas, Lelystad
Drenthe Alida’s Smulpaleis, Roden
Groningen De Pintelier, Groningen
Gault & Millau najaar 2021 (?)
Gault&Millau Nederland is de toonaangevende restaurantgids binnen de culinaire sector in Nederland. De volledige gids ontdekt u op www.gault-millau.nl.
Het is nog te vroeg om een nieuwe datum in het vooruitzicht te stellen voor de lancering van onze nieuwe gids 2022. We geven hierbij de voorrang aan kwaliteit en betrouwbaarheid, boven snelheid. We zullen na de heropening van de restaurants ruim aandacht besteden aan restaurants die nog geen score hebben maar die een bezoek meer dan waard zijn. Op die manier ”gidsen” we het publiek naar de zaken die het verdienen, jullie zaken!
Winnaars 2020
1. Chef van het Jaar – Soenil Bahadoer –De Lindehof, Nuenen
2. Jonge topchef van het Jaar – Thijs Meliefste –Meliefste, Wolphaartsdijk
3. Gastheer van het Jaar – Sascha Speckemeier –Spectrum, Amsterdam
4. Ontdekking van het Jaar – Zoë Jonker -Sal do Mar, Rhenen
5. Prijs-Plezier van het Jaar – Zoldering, Amsterdam
6. Aziatisch restaurant van het Jaar – Nayolie van Chef Kelvin Lin, Voorschoten
7. Wijnkaart van het Jaar – Zarzo, Eindhoven
8. Sommelier van het Jaar – Yoshiko Takayama –Amarone, Rotterdam
9. Dessert van het Jaar – Giel Kaagman –Kaagman & Kortekaas, Amsterdam
10. Groentegerecht van het Jaar – Emile van der Staak – De Nieuwe Winkel, Nijmegen
11. Ambachtsman van het Jaar – Dick Soek –Piloersemaborg, Den Ham
12. Hoogste binnenkomer van het Jaar – Codium, Goes De Nieuwe Winkel, Nijmegen
13. Bistronoom van het Jaar – Auberge Jean & Marie, Amsterdam
14. Terras van het Jaar – De Steenen Tafel, Arnhem
15. Lifetime Achievement Award – Toine Hermsen
16. Cocktailbar van het Jaar – Pulitzer’s Bar, Amsterdam
17. POP of the Year- Simonis aan de haven, Den Haag- Scheveningen
Entree Awards najaar 2021 (?)
De Entree Awards is hét horeca-event van het jaar. Een vakjury van hospitalityprofessionals beoordeelt de 50 meest onderscheidende restaurants, hotels, cocktailbars en nachtclubs in Nederland die het afgelopen jaar zijn geopend of gerestyled.
De uitreiking vond voor het laatst plaats op 25 november 2019 in Theater Amsterdam. In 13 categorieën worden de felbegeerde horecaprijzen uitgereikt aan de meest toonaangevende horecaondernemers, -bedrijven, bartender en bierspecialist. In 2020 is de Entree Award ivm corona geannuleerd.
Winnaars 2019
Best Hotel Concept: BUNK in Utrecht
Best Hotel Design: Supernova in Rotterdam
Best Restaurant Design: NENI in Amsterdam
Best New Cocktailbar: The Stockroom in Groningen
Best Restyling: Hotel NH Collection Amsterdam Flower Market en Ter Marsch & Co in Amsterdam
Best Nightlife: Weelde in Rotterdam
Daredevil: Doloris Rooftop & Meta Maze in Tilburg
Best Restaurant Concept: Graphite in Amsterdam
Best Hospitality Concept: Mooie Boules in Rotterdam
Next Generation: Culinaire Proeftuin Het Keunenhuis in Winterswijk
Best Bartender: Andrei Talapanescu
Bierspecialist in de horeca: Richard Moerkerk
Ondernemers van het Jaar: Piet van der Graaf, Raid Farhat en Jason Berg (3WO)