Site logo

Restaurant sterren & awards 2021 – Michelin&Bib&Gault & Millau

Michelin Sterren
Restaurant sterren & awards - Voor ieder restaurant een spannende tijd - zoals de uitreikingen van Michelin Sterren, Bib Gourmand of Gault Millau. Wie valt er in 2021 in de prijzen? Bekijk wanneer welke prijzen worden uitgereikt in 2021

Bib Gourmand 11 februari 2021

De Bib Gourmand bekroningen werden op 11 februari uitgereikt, helaas door corona online en niet in persoon. Dit jaar komen 13 nieuwe Bib Gourmand restaurants in de Michelin gids.

Michelin kondigt met veel genoegen haar Bib Gourmand selectie 2021 voor
Nederland aan. Een selectie die tot stand is gekomen in uitermate
uitdagende tijden. De horeca lijdt en de chefs vechten om het hoofd
boven het water te houden. Het coronavirus heeft onze passie helaas
stevig in zijn greep.

Nieuwe vermeldingen

Fa. Pekelhaaring in Amsterdam
Umami by Han in Amsterdam
Bistrôt Chapeau in Blaricum
Rust Wat in Blaricum
Escobar in Breskens
Citrus in ’s Hertogenbosch
Chef aan de Werf in Hilversum
Élevé in Leeuwarden
Prix de Rome in Maastricht
Bistrobar Berlin in Nijmegen
Alma Bodega in Oisterwijk
Vineum in Rotterdam
Gastrobar Ster in Rotterdam

 

Michelin sterren 29 maart 2021 (online)

Michelin organiseert de jaarlijkse sterrenceremonie van de MICHELIN Gids Nederland 2021 op maandag 29 maart 2021.

Online

Het evenement vindt vanwege de Covid-19 crisis twee maanden later plaats dan gebruikelijk. Naar jaarlijkse gewoonte wordt tijdens de ceremonie de volledige lijst onthuld van restaurants die onze inspecteurs hebben bekroond met een MICHELIN ster, een Bib Gourmand of een MICHELIN bordje.

Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de MICHELIN Gidsen, geeft meer uitleg over het uitstel van de presentatie. “Onze inspecteurs blijven naarstig restaurants bezoeken en ondersteunen volop de Nederlandse horeca, die voor grote uitdagingen blijft staan. Het uitstel van de sterrenceremonie en de keuze om een volledig digitale gids te lanceren geeft ons de nodige tijd om ons inspectiewerk in de best mogelijke omstandigheden af te werken. We blijven eerlijk ten opzichte van de restaurateurs die geweldig werk leveren in deze onzekere tijden, en verzekeren de coherente en gespecialiseerde aanbevelingen die onze lezers verwachten.”

De sterrenceremonie is zoals elk jaar de gelegenheid om de nieuwe selectie van de MICHELIN Gids Nederland live te volgen. Daarbij zal het talent, het aanpassingsvermogen en het engagement van de chefs en restauranthouders weer volledig centraal staan.

Finale Bocuse d’ Or 1-2 juni 2021

De stichting Bocuse d’Or Nederland is opgericht om Nederlandse deelname
aan de prestigieuze internationale Bocuse d’Or wedstrijden mogelijk te
maken.
Helaas heeft team #BocuseNL zich niet mogen plaatsen voor de wereldfinale van Bocuse d’Or dat gepland staat op 1 en 2 juni 2021. Natuurlijk balen ze, echter nemen ze het (meteen al) sportief op en zien het als een kans om te verbeteren en te groeien. Het was tenslotte pas hun allereerste deelname.

Team NL Bocuse d’Or

Chef Marco van der Wijngaard (29, Restaurant ’t Amsterdammertje*) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester* en Sterklas ROC van Amsterdam)

Misset Terras Top 100 – 5 juli 2021

In 2020 is de Terras Top 100 wegens Corona geannuleerd. Voor 2021 staat de verkiezinguitslag datum gepland op 5 juli 2021.

De Misset Horeca Terras Top 100 is een ranking die jaarlijks via mystery visits en een onafhankelijke, deskundige jury tot stand komt. Zij beoordelen de terrassen op verschillende punten zoals gastvrijheid, presentatie, hygiëne, productbehandeling, vakmanschap, bedrijfsvoering en ondernemerschap.

Winnaars per provincie 2019

Zeeland     De Werf, Veere
Noord-Holland     Brasa, Purmerend
Overijssel     Pelle’s Deurningen
Noord-Brabant     Orangerie Mattemburgh, Hoogerheide
Limburg     Het Maashotel, Broekhuizen
Utrecht     Vendel, Veenendaal
Gelderland     Avenarius, Ruurlo
Zuid-Holland     City Hall, Leiden
Friesland     Nes Café, Nes
Flevoland     Flantuas, Lelystad
Drenthe     Alida’s Smulpaleis, Roden
Groningen     De Pintelier, Groningen
 
De absolute nummer 1 in 2019 was Restaurant De Werf in het Zeeuwse Veere

Gault & Millau najaar 2021 (?)

Gault&Millau Nederland is de toonaangevende restaurantgids binnen de culinaire sector in Nederland. De volledige gids ontdekt u op www.gault-millau.nl.

Het is nog te vroeg om een nieuwe datum in het vooruitzicht te stellen voor de lancering van onze nieuwe gids 2022. We geven hierbij de voorrang aan kwaliteit en betrouwbaarheid, boven snelheid. We zullen na de heropening van de restaurants ruim aandacht besteden aan restaurants die nog geen score hebben maar die een bezoek meer dan waard zijn. Op die manier ”gidsen” we het publiek naar de zaken die het verdienen, jullie zaken! 

Winnaars 2020

1. Chef van het Jaar – Soenil Bahadoer –De Lindehof, Nuenen
2. Jonge topchef van het Jaar  – Thijs Meliefste –Meliefste, Wolphaartsdijk
3. Gastheer van het Jaar – Sascha Speckemeier –Spectrum, Amsterdam
4. Ontdekking van het Jaar – Zoë Jonker -Sal do Mar, Rhenen
5. Prijs-Plezier van het Jaar – Zoldering, Amsterdam
6. Aziatisch restaurant van het Jaar – Nayolie van Chef Kelvin Lin, Voorschoten
7. Wijnkaart van het Jaar – Zarzo, Eindhoven
8. Sommelier van het Jaar – Yoshiko Takayama –Amarone, Rotterdam
9. Dessert van het Jaar – Giel Kaagman –Kaagman & Kortekaas, Amsterdam
10. Groentegerecht van het Jaar – Emile van der Staak – De Nieuwe Winkel, Nijmegen
11. Ambachtsman van het Jaar – Dick Soek –Piloersemaborg, Den Ham
12. Hoogste binnenkomer van het Jaar – Codium, Goes De Nieuwe Winkel, Nijmegen
13. Bistronoom van het Jaar – Auberge Jean & Marie, Amsterdam
14. Terras van het Jaar – De Steenen Tafel, Arnhem
15. Lifetime Achievement Award – Toine Hermsen
16. Cocktailbar van het Jaar – Pulitzer’s Bar, Amsterdam
17. POP of the Year- Simonis aan de haven, Den Haag- Scheveningen

Entree Awards najaar 2021 (?)

De Entree Awards is hét horeca-event van het jaar. Een vakjury van hospitalityprofessionals beoordeelt de 50 meest onderscheidende restaurants, hotels, cocktailbars en nachtclubs in Nederland die het afgelopen jaar zijn geopend of gerestyled.

De uitreiking vond voor het laatst plaats op 25 november 2019 in Theater Amsterdam. In 13 categorieën worden de felbegeerde horecaprijzen uitgereikt aan de meest toonaangevende horecaondernemers, -bedrijven, bartender en bierspecialist. In 2020 is de Entree Award ivm corona geannuleerd.

Winnaars 2019

Best Hotel Concept: BUNK in Utrecht
Best Hotel Design: Supernova in Rotterdam
Best Restaurant Design: NENI in Amsterdam
Best New Cocktailbar: The Stockroom in Groningen
Best Restyling: Hotel NH Collection Amsterdam Flower Market en Ter Marsch & Co in Amsterdam
Best Nightlife: Weelde in Rotterdam
Daredevil: Doloris Rooftop & Meta Maze in Tilburg
Best Restaurant Concept: Graphite in Amsterdam
Best Hospitality Concept: Mooie Boules in Rotterdam
Next Generation: Culinaire Proeftuin Het Keunenhuis in Winterswijk
Best Bartender: Andrei Talapanescu
Bierspecialist in de horeca: Richard Moerkerk
Ondernemers van het Jaar: Piet van der Graaf, Raid Farhat en Jason Berg (3WO)

Deel dit bericht

  • Opmerkingen zijn gesloten.