Bijzonder Uit Eten bij Restaurant Rust Wat in Blaricum
In september 2020 bezochten we deze top locatie in het Gooi. Een paar jaar geleden van binnen verbouwd maar het terras aan de beroemde Rust Wat vijver s nog net zo mooi. Het concept werd veranderd en de kaart biedt nu gerechten met een formaat tussengerecht. Zo kun je meerdere gerechtjes bestellen waaronder ook ruime keuze uit vegetarische gerechtjes.
Ondanks het prachtige nieuwe interieur konden we gelukkig buiten genieten op het terras tijdens een mooie nazomer avond. De sfeer is on-Hollands, je waant je in Zuid Frankrijk. Gezellige buitenhaarden, vriendelijke en attente service en heerlijk eten. Wat wil je nog meer.

Reserveren en ontvangst
Bij Rust Wat kun je reserveren voor het terras, dat is tegenwoordig bijzondere service! Bij binnenkomst op het terras waar vanwege corona ruim voldoende ruimte zit tussen de tafels krijgen we direct een schaaltje brood en tafel water. We beginnen met een flesje rose, gevolgd door een rode Ripasso (het broertje van de Amarone wijn).
Bij de rose krijgen we een heerlijke amuse van rund met pijnboompitjes en taugé.
Voorgerechten
Zoals gezegd kun je gerechtjes kiezen met de grootte van een voorgerecht, die je bovendien in elke volgorde kunt bestellen. Naast klassiekers als carpaccio, salade Riche en Vitello Tonato moet je beslist (als je van vis houdt) de carpaccio van tonijn met in panko gebakken gamba’s proberen! De pittige steak tartare met truffelmayonaise is niet alleen heerlijk maar onderschrijft het gevoel dat je in Zuid Frankrijk zit nog meer. Maar je kunt ook kiezen voor een half dozijn Fines de Claires No2.
Hoofd- en nagerechten
Persoonlijk zijn we super dol op flensjes gevuld met geconfrijte eend, Oosterse groente en Hoisin. De tafelgenoten kozen voor de zeer rijkelijk gevulde Spaghettini aux Fruits de Mer, met mosselen, gamba’s, coquilles, vongole, scheermes en romige kreeftensaus. Met name die romige kreeftensaus is heerlijk! Verder op de kaart gerechten als lamsrack, zeebaars, ossenhaas, coquilles en scholfilet. Kortom we moeten zeker snel weer terug!
Ben je vegetarier dan heb je (denken we) voldoende keuze bij Rust Wat want je kunt kiezen uit
- Tarte tatin van tomaat met geitenkaas, gerookte amandel en balsamicostroop
- Springroll met pikante groenten en sesam-chili- vinaigrette
- Bieten carpaccio met avocado
- Risotto met Parmezaanse kaas en een frisse salade
- Truffelpasta
- Pompoensoep met curry en kokos
We hadden geen ruimte meer voor één van de heerlijke toetjes, dus ons advies – neem niet teveel gerechtjes zodat je ruimte overhoudt voor een Scroppino, Crème brûlée, Mascarpone-karamelcrème met amandel-Florentine, Aardbeien Romanoff, Vers fruit met sorbetijs of een selectie binnen- en buitenlandse kazen met noten- en roggebrood, appelstroop

Borrel
Rust Wat is ook een heerlijke locatie voor een borrel. Vergeet dan niet de klassieke borrelplank te bestellen met verschillende warme en koude voorgerechten waaronder oesters en garnalen kroketjes.