Evenement
Vaderdag Restaurant Kruiden en Jasmijn Woudrichem
Vaderdag Restaurant Kruiden en Jasmijn Woudrichem
Restaurant en Galerie Kruiden en Jasmijn, Kerkstraat, Woudrichem, Nederland
Op zondag 19 juni maken we een stoer Vaderdag menu voor lunch en diner voor de liefste papa ter wereld. Met behulp van het groene eitje op het terras serveren we een 5-gangenmenu voor € 64,50 inclusief amuse, brood en boter.
Je vindt restaurant Kruiden en Jasmijn in vestingstadje Woudrichem naast de kerk. Geniet binnen of buiten in de beeldentuin.
Het mooie vestingstadje Woudrichem, of zoals wij het noemen “Woerkum” ligt nog net in Noord Brabant aan de rivier de Merwede. De hele vesting is een bezoekje meer dan waard en heeft een beschermd stadsgezicht. Maak bijvoorbeeld voorafgaand aan uw diner bij Kruiden en Jasmijn een mooie wandeling over de stadswallen. Goed voor de eetlust en u zult versteld staan van de prachtige uitzichten. Woudrichem was nog niet zo lang geleden het decor van de film “Oorlogswinter” en van de TV serie “Dokter Tinus”.
Een lekker stukje geschiedenis
Sinds 1632 heeft Woudrichem het ‘visrecht’. Dit recht werd toegekend door Dirk Loef van Horne. Dit was ook de opdrachtgever voor de bouw van Slot Loevestein. Vanaf dat moment is de zoetwatervisserij een voorname bron van inkomsten voor de Woudrichemse samenleving. Vooral de zalmvangst is van belang. Zelfs op het stadswapen staan twee zalmen. Jaarlijks trekken de Woerkumse visserijdagen veel bezoekers. De zalm neemt ook altijd een prominente plek in op onze menukaart.
Slot Loevestein
Op een steenworp afstand ligt het middeleeuwse Slot Loevestein. Dit bekende kasteel en fort is vanuit Woudrichem met het voetveer te bereiken. Het Slot was lange tijd als gevangenis in gebruik . Een bezoek is leuk en leerzaam voor alle leeftijden. Ook kunt u na uw diner in Kruiden en Jasmijn een unieke overnachting plannen op deze bijzondere locatie.
Onze Chef-kok en eigenaar Patrick de Rade is een ervaren horecaman. Hij heeft zijn sporen verdiend bij gerenommeerde restaurants als ‘t Weeshuys’ in Geertruidenberg, De ‘Gravin van Buren’ in Buren, ‘De Fuik’ in Aalst en ‘De Verdraagzaamheid’ in Zaltbommel.
Hij kent als geen ander de smaak en de wensen van zijn gasten. Daarom zien we veel mensen ook regelmatig terug.
Internationaal
De keuken is Frans, met internationale invloeden. Patrick laat zich graag inspireren door keukens uit de hele wereld. Regelmatig maakt hij een verre reis om ideeën op te doen bij koks in andere culturen. Ons team staat open voor vernieuwing. We maken bijvoorbeeld bij de bereiding van een aantal gerechten gebruik van de Big Green Egg. Dit unieke apparaat wordt door veel topkoks gebruikt en zorgt voor een totaal nieuwe smaakbeleving.
Streekproducten
We werken uisluitend met verse producten die vaak biologisch van oorsprong zijn en van onze vaste leveranciers uit onze eigen regio komen. Mooie streekproducten dus. Bijvoorbeeld de vissen, die gevangen worden door onze eigen Woerkumse vissers, staan regelmatig ook op het menu. Omdat we uitsluitend met verse producten werken laten we ons bij het samenstellen van de menukaart graag leiden door de seizoenen.
Restaurant en Galerie Kruiden en Jasmijn
Restaurant en Galerie Kruiden en Jasmijn, Kerkstraat, Woudrichem, Nederland
Restaurant en Galerie Kruiden en Jasmijn, Kerkstraat, Woudrichem, Nederland
Restaurant en Galerie Kruiden en Jasmijn, Kerkstraat, Woudrichem, Nederland
Voeg een review toe