Evenement
Merlet & Meliefste in Restaurant Merlet Schoorl
Merlet & Meliefste in Restaurant Merlet Schoorl
Restaurant Hotel Merlet, Duinweg 15, 1871 AC Schoorl, Nederland
The best of Both! Jonathan Zandbergen en Thijs Meliefste uit Zeeland koken op 11 december 2022 een hele bijzondere lunch en diner
Afgelopen jaren zijn er door Jonathan Zandbergen van Restaurant Merlet diverse chef’s collaborations georganiseerd. In 2019 was de eerste editie met De Librije, gevolgd door een samenwerkingsdiner met Thomas Bühner en een uniek belevingsdiner waar de fotografiebeelden van Humberto Tan samenkwamen met geluid, geur en dans. Afgelopen september zou Michel Roux afreizen naar Schoorl voor een Chef’s collaboration echter zal deze worden doorgeschoven naar een datum nader te bepalen.
Op zondag 11 december 2022 mogen wij Thijs Meliefste verwelkomen in de keuken van Restaurant Merlet voor de volgende Chef’s Collaboration. Gault&Millau gaf hem de prestigieuze titel Jonge Topchef van het Jaar 2020.
In zijn geliefde Zeeland, in het bescheiden Wolphaartsdijk, bouwt hij aan zijn missie om het maximale uit de natuur en haar omgeving te halen.
“Als je werkt met producten van topkwaliteit, komt de inspiratie vanzelf.”
Thijs Meliefste wordt alom beschouwd als een van de opkomende sterren in de Nederlandse keuken en is dit jaar bekroond met zijn eerste Michelinster. Thijs serveert pure producten, geïnspireerd door het Zeeuwse land en de seizoenen die als een levend panorama aan zijn Restaurant Meliefste aan het Veerse Meer voorbijtrekken.
“De natuur is een belangrijke bron van inspiratie. Als ik hier langs de dijk loop en zie wat er allemaal in bloei staat, dan dat zet mij meteen aan het denken. En het zicht op het Veerse Meer hier, om de hoek van de Oosterschelde met haar rijkdom aan topproducten, biedt een onuitputtelijk reservoir aan nieuwe ideeën en plannen.”
Zijn filosofie sluit naadloos aan bij die van Jonathan Zandbergen die al jaren kookt met het beste wat de Noord-Hollandse kustregio te bieden heeft.
Ervaar op 11 december het beste uit beide provincies. Jonathan Zandbergen en Thijs Meliefste zullen een 8-gangen menu samenstellen waarbij het beste uit Zeeland en Noord-Holland worden gepresenteerd. Het menu bestaat uit signatuurgerechten met de typische Zeeuwse smaken en classics van de beste producten uit Noord-Holland. De tickets komen binnenkort beschikbaar.
Zie website (kopje organisatie) voor meer informatie en reserveringen
Zie website Merlet voor actuele prijzen
Restaurant Merlet Schoorl
Restaurant Hotel Merlet, Duinweg 15, 1871 AC Schoorl, Nederland
Restaurant Hotel Merlet, Duinweg 15, 1871 AC Schoorl, Nederland
Restaurant Hotel Merlet, Duinweg 15, 1871 AC Schoorl, Nederland
Voeg een review toe