Wild Brood Popup Restaurant Gele Loods

​Wild Brood organiseert diners op bijzondere locaties in het Gooi. Op landgoederen, in kerken, leegstaande en vervallen huizen en op weilanden: alle locaties hebben een verhaal. Dit keer dineert Wildbrood in het pop-up restaurant De Gele Loods in Naarden (ook wel Artillerieloods genoemd)

Hongerwinter

19, 20 & 21 september staat de nieuwe datum voor ons diner. In het thema van “Hongerwinter” We gaan even terug in de tijd en pakken een heel mooi maar ook wel gedurfd onderwerp. Maar we houden wel van een uitdaging. Ons menu zal in teken staan van de twee grootste oorlogen waar deze loods voor gebruikt is. Wat aten we in de oorlog en hoe?

Het zal een prachtige belevenis worden met bij elk gerecht een aantal leuke weetjes over voedsel en hoe wij daar mee om gingen. Heel veel gerechten van nu zijn namelijk ooit ontstaan uit de oorlog. Ook gaan we samenwerken met de volkstuinen. Door de schaarste uit de hongerwinter zijn namelijk de volkstuinen onstaan zodat men nooit meer onnodig honger hoefde te lijden.

Naast bijzonder indrukwekkend, ook gewoon lekker genieten van de avond en zullen we voor een aantal leuke extra’s zorgen.

Lunch en Diner

In verschil met voorgaande edities doen we nu ook de lunch erbij. Deze is ook erg leuk voor groepen en bedrijven.

Prijzen
Lunch ( tussen 11.00-14.30 uur ) €35,- all inclusive
Diner( deuren open om 19 uur) €70,- all inclusive

Over Wild Brood

​Jesse Lawton, eigenaar van decorbouwbedrijf ‘Het Werk’, en Emmie Wolting, eigenaar van Rubensdating, vormen al sinds 2010 een stel. De twee zijn via Rubensdating bij elkaar gekomen en hebben samen De Strandbar opgezet. Nu is Wild Brood aan de beurt.

Wilde planten, op open vuur koken & eten met je handen.
Emmie: “Ik ergerde me aan dat stijve gedoe in restaurants. Als dertiger en veertiger heb je bar weinig tijd. Kids, baan en huis: ze slokken je helemaal op. Wanneer ik dan uit eten ga, wil ik ook iets meemaken. Een beetje anders, festival sfeer, laid back. Het liefst buiten met uitzicht op een stuk land. Dat is helaas bijna niet te vinden. Als het er was, dan was het helemaal stijf en ingekaderd, of serveerden ze heel slecht eten… Vreselijk. Ik wilde weer terug naar het begin. Koken op open vuur, verbrande randen aan je groenten, grote stukken vlees aan tafel gesneden door de alfa man.”

​​”Met je handen eten, salades in schalen en krachtige soepen. Dat soort dingen.” Een mediterraans, gipsy sfeertje moest het worden volgens Jesse en Emmie. Lange tafels in een veld of in een schuur met mooie gerechten en aangevuld met prachtige wijnen, het liefst uit Holland zelf.

​Jesse ziet het ook al helemaal voor zich: “Alsof je uitgenodigd bent op een feest van een vriend, maar zijn familie ken je helemaal niet. Laat die familie nu lekker groot zijn. Oma en moeder koken de sterren van de hemel en grote schalen met pasta’s, salades en soepen komen voorbij. De lucht vult zich met de geur van houtvuur en mooie stukken gebraad. De tafel is versierd met allemaal borden met verschillende patronen, wilde bloemen die in vazen de ruimte aankleden en oom speelt een stukje op de gitaar. Dat is Wild Brood.”