Whisky Festival Den Haag 16-18 november Grote Kerk

Op vrijdag 16 november, zaterdag 17 november en zondag 18 november 2018 gaan de deuren van de grote kerk in Den Haag weer voor u open voor het internationale Whisky Festival Den Haag.

INTRODUKTIECURSUS VOOR BEGINNENDE WHISKY DRINKERS
Voor slechts 5 Euro extra kunt u voorafgaande aan het festival een korte introductiecursus volgen(voor reservering, zie het menu links). U gaat daarna, indien er nog een rij staat bij de ingang, via een aparte ingang de kerk binnen.

INFORMATIE VOOR NIEUWE BEZOEKERS
Het International Whisky Festival is in 2000 in het leven geroepen om mensen kennis te laten maken met de “Godendrank” whisky. U betaalt de entreeprijs om 4 uur lang whisky te proeven, over whisky te praten en meer over whisky te leren. Bij binnenkomst in de kerk ontvangt u een tastingglas waarmee u langs de stands loopt en daar vele gratis slokjes( in het Schots heten deze drams) whisky kunt proeven. Dit is voornamelijk bedoeld voor de beginnende whiskydrinker! Wilt u, als u al wat meer ervaring heeft, ook de wat exclusievere soorten proberen, dan wordt hiervoor een vergoeding gevraagd en deze wordt betaald d.m.v. “drams”(zo heet in dit geval het festivalgeld) die u kunt kopen bij de stand van de organisatie.

Openingstijden 2018

Vrijdag 16 november 2018
13.00 – 17.00 VIP sessie
19.00 – 23.00

Zaterdag 17 november 2018
13.00 – 17.00
19.00 – 23.00

Zondag 18 november 2018
13.00 – 17.00

Programma 2018

  • Whisky introduktie in het tegenover de kerk gelegen Nutshuis organiseren wij een half uur voor iedere sessie een korte introduktie in de wereld van whisky en een uitleg over het beleven van whisky tijdens het festival. Alleen toeganklijk voor bezoekers festival.
  • Whisky tram de mogelijkheid om vooraf, of achteraf het bezoek aan het festival onder het genot van een glaasje whisky wat meer van onze Hofstad te ontdekken. Ook hebben we tijdens het festival ritten, dit speciaal voor de partners.
  • Nosing & Tasting van vele “gratis” whisky’s op de stands. Voor de wat exclusievere whisky’s wordt een kleine extra vergoeding gevraagd in de vorm van “drams” het festival geld.
  • Masterclasses/speciale proeverijen Voor degene die nog meer willen weten geven experts extra informatie in aparte ruimtes. U kunt zich hier van te voren voor opgeven via de website, hoofdstukje masterclasses.(vanaf september) U krijgt tijdens deze masterclasses 4 tot 6 verschillende whisky’s te proeven.
  • Festival Whisky Shop De mogelijkheid om tijdens het festival ook whisky te kopen.
  • Whiskyboeken te koop bij de stand van whiskyboeken.nl
  • Gratis rondleiding door whiskygidsen, de Bruichladdies, zie hoofdstuk whiskytrail bij bestellen.
  • Diverse Lifestyle stands
  • Bar voor frisdrank wijn en bier. Hier kunt u ook betalen met drams.
  • Broodjes een ruim aanbod van belegde broodjes. Ook hier betalen met drams.

DRAMS
1 dram = 1 Euro Om de drams te kopen heeft u kontant geld nodig. Indien u wilt vermijden om lang in de rij te staan bij de organisatiebalie om te pinnen voor cash, raden wij u aan om kontant geld mee te nemen. Het is niet toegestaan om met kontant geld aan de stands te betalen, maar uitsluitend met drams. Ons advies is: loop eerst rustig rond, bepaal wat u lekker vindt en beslis dan of u drams wilt kopen!