Start: 27/03/2020 19:00

Einde: 29/03/2020 16:30

Der Aa-kerk, Groningen

Losse Entree tickets

Whiskey Festival Noord Nederland – Groningen 27-29 maart 2020

De 15e editie van het Whisky Festival Noord-Nederland zal wederom gehouden worden in de Der Aa-kerk in het hartje van de Groningse binnenstad, dat in 2011 verkozen werd tot Hoofdstad van de Smaak!!

Standhouders en bezoekers zij het er allemaal nog steeds over eens: de der Aa-kerk als locatie voor het Whisky Festival Noord Nederland bevalt uitstekend.

De Groningse binnenstad biedt overigens ook tal van mogelijkheden om te overnachten, van jeugdherberg tot vier sterren hotel. Dit maakt het voor bezoekers die het festival aantrekkelijk om hun bezoek te combineren met een weekendje stappen en winkelen in Groningen.

Openingstijden

Vrijdag 27 maart 2020 19:00-22:30
Zaterdag 28 maart 2020 13:00-16:30
Zaterdag 28 maart 2020 19:00-22:30
Zondag 29 maart 2020 13:00-16:30

Geschiedenis Whiskey Festival

Het Whisky Festival Noord Nederland is in 2005 door een aantal enthousiaste whisky liefhebbers opgericht.

De eerste sessies werden bezocht door 500 mensen intussen staat het volgende festival gepland en verwachten we wederom 5000 mensen. Het WFNN is uitgegroeid tot een van de mooiste festivals in de wereld. Erkent door internationale toppers in de whisky industrie.

Het WFNN wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. De groep van een kleine 40 mensen organiseren het festival zonder enige tegenprestatie (ok dan een mooie whisky). Dit geeft het WFNN een speciale sfeer die herkent wordt door alle deelnemende standhouders en de deelnemers aan het festival.

Intussen is het WFNN uitgegroeid naar een van de meest complete festivals ter wereld, met vele soorten whisky’s, waarvan de standaard whisky’s gratis geproefd kunnen worden en voor de wat duurdere whisky’s iets moet worden bijbetaald, we hebben als eerste het Whisky Diner gelanceerd en elk jaar wordt vooraf een 7 gangen (sterren) diner geserveerd met bijbehorende whisky’s.
Intussen zijn er vele mooie proeverijen voor iedere deelnemer van beginner tot connaisseur.
Intussen heeft het WFNN al weer een eerste primeur op zijn naam namelijk de eerste Whisky School buiten Schotland in samenwerking met de Whiskschool van Speyside.
Ook dit jaar is het Whisky diner in Bistro ‘t Gerecht
NH Hotel De Ville heeft een van de beste restaurants van Groningen, namelijk Bistro ’t Gerecht. Er wordt hier al 18 jaar op hoog niveau gekookt.
Ook dit jaar zal Bistro ’t Gerecht zorgen voor een fantastisch whiskydiner aan de vooravond van het festival. Onze eigentijdse keuken, onder leiding van Henrice Dijks, kent sterke seizoensinvloeden en legt de nadruk op eerlijke producten. Vol passie en enthousiasme presenteert hij u de beste gerechten. Gekenmerkt door frisse volle smaken en verse ingrediënten.

Opmerkingen

Geef een reactie

Vragen?