Veggie foodfestival NDSM-werf in Amsterdam 15, 16 en 17 juni 2018

Op 15, 16 en 17 juni vindt het allereerste VEGGIE festival plaats op de NDSM-werf in Amsterdam. Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd, daarom wil VEGGIE festival de harten veroveren van alle foodlovers met een fantastische VEGGIE food line-up, waar je zelfs doorgewinterde vleeseters voor wakker kunt maken.

Want VEGGIE is the future, en dat smaakt fantastisch!

VEGGIE: Noodzakelijk en verrassend lekker

Before the flood, Cowspiracy, Vleesverlangen, What The Health, Nationale Week Zonder Vlees, we zijn flink wakker geschud de laatste jaren als het gaat om vlees eten. Als we zoveel vlees blijven eten als we vandaag de dag doen, dan is onze aardbol volledig overspannen in 2050.

We weten het allemaal en begin deze maand benadrukte de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur dat opnieuw in hun adviesrapport: we moeten minder vlees, en méér plantaardig eten. Want hoewel Nederland 67% flexitariërs telt, aldus Natuur & Milieu, eten we nog steeds 39 kilo vlees per persoon per jaar. Dat is 13 kilo te veel voor onze eigen gezondheid, en véél te veel voor de toekomst van onze planeet.

Ontdek de Vegetarische keuken

“Tijdens VEGGIE festival willen wij alle festivalgangers inspireren om de vegetarische en plantaardige keuken te ontdekken, mensen weten niet wat ze missen”, aldus Isabel Boerdam, woordvoerder van VEGGIE festival en oprichter van De Hippe Vegetariër. “Vegetarisch eten is goed voor het milieu, maar bovenal ongelofelijk lekker.

VEGGIE festival laat zien dat gerechten met groenten in de hoofdrol zelfs het hart van een vleeseter kunnen veroveren. Genieten zonder concessies en mét smaak, sfeer en positieve impact op de wereld om ons heen.”

VEGGIE: LOCATIE EN PROGRAMMERING

Het allereerste VEGGIE festival vindt op 15, 16 en 17 juni 2018 plaats in de industriële Scheepsbouwloods van 
Amsterdam, onderdeel van de NDSM-werf. Hier zullen elke dag ruim 15 unieke food experiences te beleven zijn onder het motto ‘bewust genieten’: van verrassende kleine foodtrucks tot inspirerende groentechefs.

Wees 
verzekerd van kleurrijke groentegerechten, stoere veggie-burgers, mezzes, falafel, homemade lemonades, de nodige gin-tonics en speciaalbieren. Naast het feit dat er vanzelfsprekend geen vlees en vis wordt geserveerd, zal VEGGIE festival zich ook op andere vlakken onderscheiden van andere festivals. Denk hierbij aan een maatschappelijk verantwoorde inrichting en inspirerende sprekers, die het VEGGIE-thema op vernieuwende wijze onder de aandacht zullen brengen.

Met verschillende soorten entertainment waaronder live muziek, gezellige terrassen en een fantastische huiskamer ambiance mikt VEGGIE festival op een breed publiek en wil het ook de vleeseter aansporen tot een gezellig dagje uit. Natuurlijk is er ook aan de kleintjes gedacht: zij zullen vermaakt worden in de kidscorner, zodat alle ouders ongestoord kunnen genieten. Benieuwd naar de volledige line-up? Deze wordt half mei bekend gemaakt.

VEGGIE: DE INITATIEFNEMERS

VEGGIE festival is een initiatief van AME-EVENTS, opgericht door vier bekende gezichten uit de Nederlandse event-industrie. Kersverse flexitariërs én muziekliefhebbers in hart en nieren, die weten hoe je een feestje moet bouwen. Dit doen zij in samenwerking met Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër en de Nationale Week Zonder Vlees. Deze vlotte Amsterdamse dame is al achttien jaar vegetariër, dus kent de VEGGIE wereld en het verhaal daarachter als geen ander. Terwijl AME-EVENTS zich bekommert om de juiste locatie, sfeer en tunes, zal zij zorgen voor een fantastische foodparade en meedenken over de perfecte VEGGIE programmering.