Spaanse Wijnweek 17-23 juni 2019

Van 17 t/m 23 juni staat heel Nederland in het teken van de Spaanse Wijnweek 2019. De Spaanse Wijnweek wordt georganiseerd door ICEX en wijnimporteurs, in samenwerking met onder meer restaurants, winkels, wijnbars en hotels. Tijdens dit event krijg je door diverse activiteiten, letterlijk en figuurlijk de Spaanse smaak te pakken. Het wordt dus hoog tijd om Nederland op de hoogte te stellen van de 5 absolute must-sees tijdens deze week!

Gastronomische hoogtepunten in Nederland

De Spaanse Wijnweek vindt plaats door heel Nederland. Van Groningen tot Amsterdam en van Den Haag tot Maastricht kan het Nederlandse publiek zich onderdompelen in de Spaanse cultuur. Mensen kunnen zich aanmelden voor diverse activiteiten, zoals wijn-spijsdiners, masterclasses, wijnproeverijen en nog veel meer!

De 5 must-sees tijdens de Spaanse Wijnweek

Food- en wijnliefhebbers opgelet! Om het publiek een handje te helpen, hier een selectie van vijf activiteiten in verschillende regio’s. Dit zijn de activiteiten die jij niet wil missen:

1. Zuid-Holland | Rotterdam | 19 juni:
Yogales onder het genot van Spaanse Wijn op het dakterras van hotel Room Mate Bruno.

2. Noord-Holland | Amsterdam | 21 juni:
Spaans gitaarconcert en een professionele hamsnijder (cortador de jamón) tijdens een ‘tintos en finos’ proeverij bij hotel Room mate.

3. Utrecht | 22 juni:
Masterclass over de historie van wijn uit Andalusië. ‘Hoe kwam wijn in Spanje terecht en wat gebeurde daarna?’. De masterclass wordt gecombineerd met een Andalusische wijnproeverij. Je zult wijnen proeven met een directe link naar de geschiedenis van Spaanse wijn.

4. Brabant | Eindhoven | 17 t/m 22 juni:
Tijdens de Spaanse Wijnweek schenken diverse restaurants door heel Nederland magnumflessen per glas. De heerlijke wijnen die geproefd kunnen worden zijn Rueda Verdejo Lías ‘Finca Tresolmos (Bodegas Garciarévalo) Mestizaje Tinto (Bodega Y Viñedos Mustiguillo, Valencia). Bezoek bijvoorbeeld Restaurant Cocagne in Eindhoven.

5. Gelderland | Hoog Soeren | 18 t/m 23 juni:
Restaurant de Echoput biedt tijdens de Spaanse Wijnweek een compleet Spaans wijnarrangement aan ter begeleiding van het menu. Ontdek de smaak van Spaanse wijnen in combinatie met de wild- en natuurkeuken van de Echoput.

Het overzicht van de activiteiten

Waan je tijdens de Spaanse Wijnweek van 17 t/m 23 juni in Spaanse sferen en geniet van gastronomische hoogtepunten. De evenementen die zijn aangesloten bij deze week, zijn te vinden op de website van de Spaanse Wijnweek.