Origin Chocolate Event 20 oktober 2018 Koninklijk Instituut voor de Tropen

Origin Chocolate Event: Op zaterdag 20 oktober 2018 wordt het Koninklijk Instituut voor de Tropen weer omgetoverd tot dé plek voor chocolade liefhebbers. Een dag vol ontmoetingen met bean-to-bar chocolademakers uit verschillende cacao regio’s, proeverijen, bijzondere chocolade en mooie pairings met koffie, thee, speciaalbier, kaas, rum en meer. Nieuw dit jaar: De International Chocolate Awards organisatie houdt een bescheiden ceremonie voor de winnaars van de Europese Awards, onder begeleiding van een presentatie van de prijswinnende producten. Verder kun je meedoen aan een cacao ceremonie, een chocolade meditatie, de overeenkomsten tussen origine chocolade, live jazz en opera ervaren en kun je de beste drinkchocolade van Nederland helpen kiezen.

NB Datum en Locatie onder voorbehoud – check de website van Origin Chocolate Event

We bieden je een spectaculair, UNIEK VOOR NEDERLAND, programma.

Het Origin Chocolate Event vindt plaats in zeven hallen van het prachtige KIT Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam en biedt een grote verscheidenheid aan activiteiten. Voor iedereen die van echte chocolade houdt, is het een absolute must; speciale presentaties, debatten en natuurlijk proeverijen van culinaire chocolade lekkernijen gemaakt door top patissiers en chocolatiers. Ontdek Origin chocolade met koffie, thee, wijn, bier, rum, honing en andere combinaties en leer alles wat je ooit wilde weten over Origin Chocolate

CHOCOLADE MARKT
In de marmeren zaal kunt u de beste fijne smaakchocolade en aanverwante producten proeven.

CHOCOLATE TALKS
Cacao- en chocoladespecialisten van over de hele wereld presenteren hun prachtige ervaringen.

MEER DE CHOCOLADE MAKERS
Een unieke ervaring om te ontmoeten en te praten met de beste chocoladefabrikanten ter wereld.

TASTINGS & PAIRINGS
In de Maurits zaal van het KIT kunt u de beste chocolade van de wereld proeven, en ontdekt u de verrassende wereld van chocoladeverbindingen met andere producten zoals koffie, thee, whisky, wijn, bier en kaas.

DUURZAAMHEID EN HANDEL
In de Emma zaal, presenteren en bespreken chocolade specialisten van Origin Chocolate met de deelnemers hoe we de eerlijkste en meest duurzame chocolade kunnen garanderen.

MUZIEK EN ANDERE KUNSTEN
Ontdek chocolade met je vijf zintuigen. Luister twee piano improvisaties met chocolade die op je tong smelt. Verder: schilderen, theater, controversiële kunst, video’s en gastronomie.

DRINKING CHOCOLATE CONTEST
Alle bezoekers kunnen deelnemen en prijzen winnen tijdens de drankchocolade wedstrijd. Wat is de beste van oorsprong Nederlandse chocolade drank.

CHOCOLAT AWARDS
Een ceremonie voor de prijswinnaars van de International Chocolate Awards, en een presentatie van hun producten.

CACAO CEREMONIE & CHOCOLADE MEDITATIES
Cacao, of Theobroma is het voedsel van de goden. Tijdens het evenement zal de cacao ceremonies je naar hogere geesten brengen.

WORKSHOPS
Leer proeven tijdens verschillende workshops.

KIDS ZONE
De Bestuurszaal is de locatie voor onderhoudende en educatieve kinderactiviteiten.

EXPOSITIONS
Verschillende expositiesover onder andere de wereld van slavernij in cacao en chocolade.

Op vrijdag 20 oktober kun je tevens genieten van een heerlijk chocolade diner vlak bij het KIT! Het aantal plaatsen is beperkt.

Meer informatie en bestellen van kaarten op http://www.originchocolate.eu/themeum-pricing-table/