Chocoa Festival – Waan je in de chocolade hemel! 23-24 februari 2019

Het chocolade festival van Nederland! Op 23 en 24 februari 2019 in de Beurs van Berlage in Amsterdam van 12 uur tot 18.00 uur. Prijs € 7.30 pp

De 7e editie van Chocoa vindt plaats van 20 t/m 24 februari 2019 in Amsterdam. Chocoa brengt aandeelhouders uit de cacao en chocolade industrie samen, van cacao boeren tot chocolade liefhebbers. Ons doel is om de markt voor goede cacao en betere chocolade te vergroten. In totaal bevat Chocoa 150 stands en verwelkomen we 9.000 bezoekers uit de hele wereld, waaronder 1.500 professionals.

Kun jij je een wereld zonder chocolade voorstellen? Precies, wij ook niet. Toch is het niet zeker dat chocolade altijd zo makkelijk te verkrijgen zal zijn. Tijdens Chocoa Festival kom je meer te weten over de toekomst van chocolade en krijg je antwoord op al je vragen over cacao en alles wat daarbij komt kijken. Loopt chocoladeproductie in de toekomst gevaar? En wist je dat de smaak van chocolade, net als met wijn, erg afhankelijk is van waar de cacao vandaan komt?

Op Chocoa Festival leer je onder andere over het proces van cacaoboon naar chocoladereep, proef enorme verscheidenheid aan smaken van goede cacao en betere chocolade, in combinatie met wijn, koffie of speciaalbier bij één van de wel 85 stands en geniet van deze fantastische smaakcombinaties onder begeleiding van je favoriete chocolademakers. Alles wat je ooit wilde weten over de magische wereld van chocolade vind je op Chocoa Festival:

* Ontmoet beroemde chocolademakers en experts
* Ervaar hoe lekker duurzame chocolade kan zijn, op een prachtige locatie in Amsterdam
* Maak Live Cooking Shows met chocolade mee van Bakery Institute
* Neem je kinderen mee naar de Kids Corner waar je je eigen chocoladereep kunt maken, naar chocolade verhalen kunt luisteren en kunt schilderen met chocolade!
* Proef verschillende soorten chocolade van fantastische banketbakkers en chocolademakers
* Combineer wijn- en overige combinaties met chocolade in gratis proeverijen of betaalde proeverijen (op beschikbaarheid)
* Kom meer te weten over de ontwikkelingen van duurzame cacao-productie
* Leer over de cacaoketen, van cacaoboon naar chocoladereep
* Ontdek de nieuwste trends en ontwikkelingen in de chocoladewereld

De Grote Chocoladewijzer (zaterdag 23 februari, 14:00-15:45)

Om de zoveel maanden verschijnen in de mediaberichten over hoe er in de toekomst geen chocolade meer zal zijn. De artikelen, met onheilspellende titels als ‘Geniet van je chocolade, over 5 jaar is het onbetaalbaar’, worden door duizenden mensen gelezen en gedeeld en veroorzaken lichte paniek onder chocoladeliefhebbers over de hele wereld. Klimaatverandering, schommelingen in de prijs van cacao, de stijgende vraag naar cacao in Azië en de hoge leeftijd van cacaoboeren in West Afrika, waar ongeveer 75% van alle cacao vandaan komt, worden genoemd als oorzaken van een mogelijk tekort aan cacao in de toekomst, maar hoeveel is hier van waar? En moeten we ons echt zorgen maken om ons zo geliefde chocolade? Cacao-experts met verschillende achtergronden zullen tijdens de Grote Chocoladewijzer hun kant van het verhaal geven en de mythes van de feiten scheiden.

Hot Chocolate Awards

De Hot Chocolate Awards 2018 zijn gewonnen door Macao Movement, naar aanleiding van grote aantallen festival bezoekers die de zes warme chocolades hebben geproefd en hun stem uitbrachten. Tijdens Chocoa Festival 2019 zullen de Awards voor de tweede keer plaatsvinden, je kunt dan meestemmen voor “Best Hot Chocolate of the Netherlands 2019”!

Horeca & Retail
Voor het eerst dit jaar is er tijdens het Festival op zondag 24 februari een speciaal programma voor de horeca en retail in Nederland. Zij spelen een belangrijke rol in de keten aangezien zij de laatste schakel zijn naar de consument. Hoe proef je goede chocolade? Waar moet je op letten als je chocolade inkoopt? Wat vertel je aan je klant over de chocolade en hoe kun je er je voordeel mee doen als je bijzondere chocolade in je winkel, restaurant of koffie bar verkoopt? Wil je hier meer over weten? Stuur ons een e-mail om je gratis aan te melden voor het Horeca & Retail programma op info@chocoa.nl.

Meer op de website van dit chocolade festival

 

Bekijk de hele agenda