Start: 24/11/2019 12:00

Einde: 24/11/2019 17:00

Schagen

Prijs per persoon

Amuse Tour Schagen – Culinaire Wandeling 24 november 2019

De Amusetour Nederland organiseert unieke culinaire wandelingen door heel Nederland. Er zijn Amusetours in vele steden in Nederland. Bezoek een amuse tour in bijvoorbeeld Amsterdam, Amersfoort, Hoorn, Vlieland, Harlingen, Texel, Dordrecht, Enkhuizen, Bergen, Alkmaar, Edam, Schagen, Purmerend en Alkmaar. Tijdens onze Amusetours gaat u op een zondagmiddag van restaurant naar restaurant en beleeft u buiten het culinaire aanbod ook de schoonheid van de desbetreffende stad.

Een unieke middag

Onze Amusetours vinden plaats op een zondagmiddag van 12 tot 17 uur. Tijdens deze middag kunt u genieten van ambachtelijk bereide amuses, begeleid door mooie wijnen beschikbaar gesteld door onze unieke participerende restaurants. Stuk voor stuk smaakvolle combinaties, zorgvuldig samengesteld door chef-koks en sommeliers. U kunt tijdens onze Amusetours samen met uw partner, vrienden, familie of collega’s genieten van het goede leven. Culinair genot, gezelligheid en verwondering, dat zijn de ingrediënten van de Amusetour. De Amusetour is sinds 2006 een succesvol recept met inmiddels duizenden bezoekers op jaarbasis.

Amuses

Een amuse is bij uitstek een gerechtje waarin de desbetreffende chef de gasten laat kennis maken met de klasse en de smaak van het restaurant. De amuse is een uniek visitekaartje van het desbetreffende restaurant.

Restaurants ontdekken

Tijdens de Amusetour ontdekt u uw nieuwe favoriete restaurants. In elke deelnemende plaats bezoekt u tussen de zeven en tien restaurants. Bij elk restaurant krijgt u steeds een amuse met een bijpassende wijn geserveerd. Voor onze deelnemende restaurants is de Amusetour de perfecte manier om u te laten kennismaken de sfeer in hun bedrijf en om u kennis te laten maken met de creaties van de keuken.

Schagen

Schagen is een Noordhollands provinciestadje, dat haar stadsrechten verwierf in de 15e eeuw. Schagen bestond toen al 10 eeuwen. Nu is deze stad uitgegroeid tot een volwassen plaats met een sterk regionaal karakter.

 

Historie

Het overdekte winkelcentrum, de vele eet- en drinkgelegenheden en terrassen trekken veel mensen naar deze stad. Schagen ligt op het oude terpenland dat Graaf Floris V binnen de Westfriese Omringdijk heeft laten aanleggen. Voor die tijd hadden de Noormannen al flink huisgehouden in dit gebied. Schagen heet ook wel de Magnusveste, genoemd naar ridder Magnus, die tijdens een kruistocht in 1219 de stad Damiate veroverde en het jaar daarop alweer terugkeerde in zijn geboortedorp. Nu is de koosnaam Heerlijk Schagen actueel. Schagen was ooit een Vrije Heerlijkheid met een Heer aan het hoofd. De eerste heer was Willem van Beieren. Hij maakte zicht verdienstelijk door het verfraaien van het dorp, door het aanleggen en onderhouden van wegen en lanen en door het stichten van het Schager Slot.

Amusetour Amersfoort

Culinair Schagen

De restaurateurs in Schagen zijn zeer gastvrij en ook zeer toerist vriendelijk, mede daarom doen ze maar wat graag mee aan de Amusetour.

De deelnemende restaurants zijn:
  • Stiel
  • De Posthoorn
  • Chica Chica
  • Onsz
  • Mylos
  • La Cubanita
Dessert amuse gezamenlijk op het eind bij Chica Chica!

 

De Amusetour Schagen is een absolute must go!

Opmerkingen

Geef een reactie

Vragen?