Amuse Tour Edam – Culinaire Wandeling 29 september 2019

De Amusetour Nederland organiseert unieke culinaire wandelingen door heel Nederland. Er zijn Amusetours in vele steden in Nederland. Bezoek een amuse tour in bijvoorbeeld Amsterdam, Amersfoort, Hoorn, Vlieland, Harlingen, Texel, Dordrecht, Enkhuizen, Bergen, Alkmaar, Edam, Schagen, Purmerend en Alkmaar. Tijdens onze Amusetours gaat u op een zondagmiddag van restaurant naar restaurant en beleeft u buiten het culinaire aanbod ook de schoonheid van de desbetreffende stad.

Een unieke middag

Onze Amusetours vinden plaats op een zondagmiddag van 12 tot 17 uur. Tijdens deze middag kunt u genieten van ambachtelijk bereide amuses, begeleid door mooie wijnen beschikbaar gesteld door onze unieke participerende restaurants. Stuk voor stuk smaakvolle combinaties, zorgvuldig samengesteld door chef-koks en sommeliers. U kunt tijdens onze Amusetours samen met uw partner, vrienden, familie of collega’s genieten van het goede leven. Culinair genot, gezelligheid en verwondering, dat zijn de ingrediënten van de Amusetour. De Amusetour is sinds 2006 een succesvol recept met inmiddels duizenden bezoekers op jaarbasis.

Amuses

Een amuse is bij uitstek een gerechtje waarin de desbetreffende chef de gasten laat kennis maken met de klasse en de smaak van het restaurant. De amuse is een uniek visitekaartje van het desbetreffende restaurant.

Restaurants ontdekken

Tijdens de Amusetour ontdekt u uw nieuwe favoriete restaurants. In elke deelnemende plaats bezoekt u tussen de zeven en tien restaurants. Bij elk restaurant krijgt u steeds een amuse met een bijpassende wijn geserveerd. Voor onze deelnemende restaurants is de Amusetour de perfecte manier om u te laten kennismaken de sfeer in hun bedrijf en om u kennis te laten maken met de creaties van de keuken.

Edam

Amusetour Edam 29 september 2019

Kaasstad, parel aan het IJsselmeer, handelsstad… Edam heeft veel bijnamen. De stad, die inmiddels meer dan 650 jaar stadsrechten heeft, heeft een bijzonder rijk verleden. Stel je maar voor: ooit was het een drukke badplaats met strand aan de Zuiderzee! Nu kun je er heerlijk slenteren, genieten van de mooie panden en de goede restaurants tijdens de Amusetour.

Op internet zijn nog foto’s te vinden uit de badplaatstijd van Edam. De stad was ook een echte handelsstad, bekend om de scheepsbouw, haringvisserij en natuurlijk de kaashandel! Kwam de wereldberoemde kaas vroeger grotendeels nog echt uit Edam, tegenwoordig wordt hij gemaakt in Marum, Groningen. Toch kun je in de stad nog de voormalige (kaas)pakhuizen bewonderen, maar ook het oude weeshuis en de oude Grote Kerk. Ook leuk zijn de oude, traditionele woonhuizen. De monumenten, de grachten; in Edam proef je nostalgie. Maar je kunt er nog veel meer proeven: de stad heeft namelijk een aantal heel fijne restaurants!

De Amusetour in Edam is aan het uitgroeien tot een heel gezellige en geliefde traditie. Het aanbod aan restaurants in de stad is divers. Welke keuken heeft uw voorkeur? U vindt vast een plekje in dit pittoreske stadje.