Amuse Tour Dordrecht – Culinaire Wandeling 10 november 2019

De Amusetour Nederland organiseert unieke culinaire wandelingen door heel Nederland. Er zijn Amusetours in vele steden in Nederland. Bezoek een amuse tour in bijvoorbeeld Amsterdam, Amersfoort, Hoorn, Vlieland, Harlingen, Texel, Dordrecht, Enkhuizen, Bergen, Alkmaar, Edam, Schagen, Purmerend en Alkmaar. Tijdens onze Amusetours gaat u op een zondagmiddag van restaurant naar restaurant en beleeft u buiten het culinaire aanbod ook de schoonheid van de desbetreffende stad.

Een unieke middag

Onze Amusetours vinden plaats op een zondagmiddag van 12 tot 17 uur. Tijdens deze middag kunt u genieten van ambachtelijk bereide amuses, begeleid door mooie wijnen beschikbaar gesteld door onze unieke participerende restaurants. Stuk voor stuk smaakvolle combinaties, zorgvuldig samengesteld door chef-koks en sommeliers. U kunt tijdens onze Amusetours samen met uw partner, vrienden, familie of collega’s genieten van het goede leven. Culinair genot, gezelligheid en verwondering, dat zijn de ingrediënten van de Amusetour. De Amusetour is sinds 2006 een succesvol recept met inmiddels duizenden bezoekers op jaarbasis.

Amuses

Een amuse is bij uitstek een gerechtje waarin de desbetreffende chef de gasten laat kennis maken met de klasse en de smaak van het restaurant. De amuse is een uniek visitekaartje van het desbetreffende restaurant.

Restaurants ontdekken

Tijdens de Amusetour ontdekt u uw nieuwe favoriete restaurants. In elke deelnemende plaats bezoekt u tussen de zeven en tien restaurants. Bij elk restaurant krijgt u steeds een amuse met een bijpassende wijn geserveerd. Voor onze deelnemende restaurants is de Amusetour de perfecte manier om u te laten kennismaken de sfeer in hun bedrijf en om u kennis te laten maken met de creaties van de keuken.

Dordrecht

Veel water, talloze monumenten, een grote verscheidenheid aan winkels, restaurants en musea. Dordrecht is een heel veelzijdige stad waar iedereen wat naar zijn hart vindt. De oudste stad van Holland, gelegen op het drierivierenpunt van de Merwede, de Noord en de Oude Maas, is dan ook een geknipte kandidaat voor de Amusetour.

Dordrecht kreeg al in 1220 stadsrechten, waarmee het naar alle waarschijnlijkheid de oudste stad van Holland is. Met zo’n lange historie mag je rekenen op heel veel indrukwekkende bezienswaardigheden. Voorbeelden zijn de binnenhavens, de Grote Kerk, die bekend staat om zijn onvoltooide toren en de Groothoofdspoort en de rivierkade aldaar. Dan heeft Dordrecht ook nog ongeveer 900 rijksmonumenten. Langs de oude havens staan vele historische koopmanshuizen. Zeker 50 daarvan hebben een Dordtse gevel, een karakteristiek geveltype dat sinds de 16e eeuw werd toegepast. Rond het Statenplein vind je de vele winkels en horecagelegenheden. Dordrecht is ook rijk aan beelden en andere kunstwerken. Een wandeltocht door de stad is dus gegarandeerd een belevenis. Helemaal goed, want die wandeltocht krijgt u er bij de Amusetour gewoon bij!

Dordtse Amusetour 10 november 2019

Een van de jongste deelnemers, maar dankzij het fantastische culinaire aanbod zeker niet de minste! Op 11 november kunt u voor de vierde keer in deze stad terecht bij maar liefst acht restaurants.

Kaarten zijn € 5150, de tour is van 12 tot 17 uur.