Amuse Tour Amersfoort – Culinaire Wandeling 7 april 2019

De Amusetour Nederland organiseert unieke culinaire wandelingen door heel Nederland. Er zijn Amusetours in vele steden in Nederland. Bezoek een amuse tour in bijvoorbeeld Amsterdam, Amersfoort, Hoorn, Vlieland, Harlingen, Texel, Dordrecht, Enkhuizen, Bergen, Alkmaar, Edam, Schagen, Purmerend en Alkmaar. Tijdens onze Amusetours gaat u op een zondagmiddag van restaurant naar restaurant en beleeft u buiten het culinaire aanbod ook de schoonheid van de desbetreffende stad.

Een unieke middag

Onze Amusetours vinden plaats op een zondagmiddag van 12 tot 17 uur. Tijdens deze middag kunt u genieten van ambachtelijk bereide amuses, begeleid door mooie wijnen beschikbaar gesteld door onze unieke participerende restaurants. Stuk voor stuk smaakvolle combinaties, zorgvuldig samengesteld door chef-koks en sommeliers. U kunt tijdens onze Amusetours samen met uw partner, vrienden, familie of collega’s genieten van het goede leven. Culinair genot, gezelligheid en verwondering, dat zijn de ingrediënten van de Amusetour. De Amusetour is sinds 2006 een succesvol recept met inmiddels duizenden bezoekers op jaarbasis.

Amuses

Een amuse is bij uitstek een gerechtje waarin de desbetreffende chef de gasten laat kennis maken met de klasse en de smaak van het restaurant. De amuse is een uniek visitekaartje van het desbetreffende restaurant.

Restaurants ontdekken

Tijdens de Amusetour ontdekt u uw nieuwe favoriete restaurants. In elke deelnemende plaats bezoekt u tussen de zeven en tien restaurants. Bij elk restaurant krijgt u steeds een amuse met een bijpassende wijn geserveerd. Voor onze deelnemende restaurants is de Amusetour de perfecte manier om u te laten kennismaken de sfeer in hun bedrijf en om u kennis te laten maken met de creaties van de keuken.

Amersfoort

Bezoek historisch en culinair Amersfoort

Een historisch centrum, met moderne buitenwijken, veel winkelaanbod, activiteiten, prachtige natuur en centraal gelegen; Amersfoort heeft het allemaal. Hier weten ze heel goed hoe je geniet van het goede leven. Echte Bourgondiërs kunnen hier hun buik rond eten, maar fijnproevers komen ook zeker aan hun trekken.

Citytrip Amersfoort

Kenmerkend voor Amersfoort is o.a. de Koppelpoort. Deze land- en waterpoort is onderdeel van de stadswal. Binnen de muren van de stadswal is de historische binnenstad prachtig bewaard gebleven. Je kunt er genieten van de karakteristieke panden en het Middeleeuwse grachtenstelsel. In deze binnenstad vindt u daarnaast een aantrekkelijk cultureel- en winkelaanbod. En voor een drankje of een heerlijke maaltijd kunt u terecht in de vele restaurants en cafés. Buiten dit allen is Amersfoort de perfecte plek voor een gezellig nachtje weg met vrienden of romantisch met uw echtgenoot of partner.

Restaurants Amersfoort

Amersfoort is een stad voor Bourgondiërs. Dat laten de restaurants u graag zelf ervaren. Daarom kunt u er jaarlijks niet één keer maar twee keer terecht voor een Amusetour. In het voorjaar is er een reguliere Amusetour en in november de steeds populairder wordende winteramusetour. Kunt u niet kiezen? Dan gaat u gewoon naar allebei! Kortom, Amersfoort een uitgelezen stad voor de Amusetour.

Kaarten zijn € 51,50, de tour is van 12 tot 17 uur op 7 april 2019