Jan Jeune over de vermelding in de Lekker Top 100
“Mogelijk heeft u ons goede nieuws al gehoord, maar wij zijn er bijzonder trots op dat Restaurant Aroma Italian Fine Dining opgenomen is in de top 100 van Lekker 202 4 Het was best een verrassing, moet ik zeggen Als je hoort dat je plots op plaats 89 staat van de beste restaurants van het land, dan kun je alleen maar concluderen dat we goed aan de weg aan het timmeren zijn. Het is bijzonder stimulerend en inspirerend voor het hele team van het restaurant dat we na twee jaar al de top van het land bereikt hebben. We zien dat als een mooie beloning van al onze inspanningen en de gemaakte keuzes. Aroma Italian Fine Dining in Vaassen is de meest opvallende nieuwkomer in de Top-100 van dé restaurantgids van Nederland: de Lekker 500 2024 ! In deze restaurantgids staan de 500 beste restaurants van Nederland waar alle culinaire liefhebbers elk jaar reikhalzend naar uitkijken.”
Beoordeling Aroma Italian Fine Dining in Lekker 500 editie 2024
‘’Je moet het lef maar hebben om een zaak te starten in een pand waar jarenlang een topzaak heeft gehuisd. De jonge en ambitieuze Pasquale Carfora durfde het aan en met financiële hulp van zijn schoonvader Jan Leune betrok hij – samen met zijn geliefde Elisa Leune – najaar 2021 het voormalige De Leest in Vaassen. De Italiaanse keuken viert hoogtij in dit chic opgetuigde restaurant en dat is niet gek want Pasquale heeft er zijn roots liggen en Elisa heeft een groot deel van haar jeugd in Italië gewoond. We vallen meteen met de deur in huis: hier wordt fabelachtig mooi gekookt. Vanaf binnenkomst tot aan vertrek heeft alles een superieure kwaliteit en voelen we de passie en hartstocht om het allerbeste voor de gast te bewerkstelligen. Trek wel een avondlang uit om de culinaire vaardigheden van de chef te proeven, maar dat is zeer de moeite waard. We vallen direct al van onze stoel bij de amuse van een minitomaatje van cacaoboter gevuld met een emulsie van salade caprese. Wat een smaakexplosie! Ook de homemade focaccia, begeleid door met citroenpoeder bestrooide roomboter en kleine ansjovisjes uit de Amalfi-streek die je erbij eet, is tongstrelend lekker. En dan moet het echte werk nog beginnen. We zullen de delicate Iichtzoet-smakende rode gamba’s uit Mazara met schuim en crunch van perzik plus krokant dakje van de gambaschalen en gefermenteerde asperge niet licht vergeten. Net zomin als een beeldschoon gepresenteerde perfect bereide moot zwaardvis met pistachekorstje, een minitaartje van saffraanaardappel, agretti (Italiaanse monniksbaard) en citroencrème. Een feestje voor de smaakpapillen. In het glas een boterige en tegelijkertijd fruitige Altkirch-chardonnay 2021 uit Südtirol. De kaasplank biedt louter kaasjes uit Italië die perfect op temperatuur zijn en gezelschap krijgen van kersen-, perzik- en sinaasappelcompote. Dat aan dit alles een stevig prijskaartje hangt mag duidelijk zijn. Maar wat je ervoor ontvangt is ronduit imposant. Komt binnen in de Top-100 op plaats 89. ‘’
Voeg een reactie toe