Site logo

Opening Kreeftenseizoen 2017 door kreeftenkoningin Olivia de Bree

Oosterscheldekreeften seizoen geopend door Olivia de Bree

Opening Kreeftenseizoen 2017 door kreeftenkoningin Olivia de Bree

30 Maart vond de opening van het Oosterschelde Kreeftenseizoen 2017 plaats. Het kreeftenseizoen loopt tot en met zaterdag 15 juli 2017

Het Oosterscheldekreeftseizoen is van start gegaan. Voor het eerst in de geschiedenis van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft is het seizoen officieel geopend door de kreeftenkoningin. Olivia de Bree, dochter van Bart de Bree, Hostellerie Schuddebeurs, is dit jaar de kreeftenkoningin. Per helikopter kwam ze aan in Zierikzee om het seizoen feestelijk te openen. Olivia zal een jaar lang ambassadrice zijn van de Oosterscheldekreeft.

Voor het eerst sinds de oprichting van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft is er dit jaar een ware kreeftenkoningin gekozen. De kreeftenkoningin zal een jaar lang de ambassadrice zijn van de Oosterscheldekreeft. Ze zal deze rol bekleden tijdens evenementen en op deze podia zal ze het woord voeren namens de Stichting.

Olivia de Bree is geboren op 28 oktober 1994 in Dordrecht, maar desondanks is ze opgegroeid naast de Oosterschelde en met de Oosterscheldekreeft. Olivia is namelijk dochter van Chefkok Bart de Bree van Hostellerie Schuddebeurs, tevens een lid van de kreeftenkring. “Op het moment dat mijn ouders eigenaren werden van de Hostellerie Schuddebeurs zijn we richting het prachtige Zeeland gekomen, vertelt de inmiddels 22-jarige. Olivia is dus letterlijk opgegroeid tussen de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Niet heel verrassend dat ze na het behalen van haar diploma aan het Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee koos voor de opleiding Ondernemer horeca in Bergen op Zoom.

“Niet zo zeer dat mijn ouders dat graag wilden, maar de horeca hee me altijd enorm aangetrokken. Ik heb ook verschillende bijbaantjes gehad in de horeca, onder andere bij Brasserie Maritime, die zijn ook lid van de kreeftenkring. Vanaf kleins af aan kom ik bij mijn vader in de keuken en mijn ouders namen ons altijd mee uit eten en lieten ons alles proeven wat Zeeland te bieden hee . Om die reden ben ik ook een oprechte fan geworden van de Oosterscheldekreeft, gewoon op de traditionele manier waarmee mijn vader hem bereidt: geweld in gerookte boter, liefst met wat asperges en zeegroenten”.

Inmiddels woont Olivia in Breda en is daar werkzaam in een hotel. Iets anders dan een restaurant in Schuddebeurs, maar gelukkig op slechts drie kwartier rijden van de Oosterschelde.

Op donderdag 30 maart 2017 werd het Oosterscheldekreeftseizoen van 2017 feestelijk geopend. Het seizoen loopt tot en met zaterdag 15 juli 2017.

 

Deel dit bericht

  • Opmerkingen zijn gesloten.