Site logo

Nieuwe foodhal in Heerlen en Ede

Foodhal Limburg In Heerlen
Zowel in Ede zijn plannen voor een nieuwe foodhal - World Food Experience - als in Heerlen in het Promenade Park. Opening van beide foodhallen is nog niet bekend.

Uniek attractief voedselavontuur in Ede

De World Food Experience wordt een thema-attractie over voedsel en neemt vanaf 2024 bezoekers mee op een persoonlijk avontuur door de wereld van ons dagelijks eten. Zo worden zij spelenderwijs bewust van alle aspecten rond ons eten en van de consequenties die samenhangen met de keuze van het dagelijkse eten. Bij de ontwikkeling van de Experience zijn tal van organisaties betrokken, uit het bedrijfsleven, overheid, wetenschap en onderwijs.

De wereld van voedsel is prachtig! Voedsel behoort tot onze primaire levensbehoeften. We groeien ermee op, letterlijk. Het geeft ons energie. Het biedt ons oneindige inspiratie en creativiteit. Het verbindt mensen en culturen. Tegelijkertijd zijn er grote uitdagingen zoals overgewicht, honger en klimaatverandering. We komen steeds verder af te staan van de productie van ons eten.

De World Food Experience brengt mensen juist weer in contact met de wijze waarop eten geproduceerd en geconsumeerd wordt, wereldwijd. De attractie laat mensen beleven wat de impact van voedsel is op hun lichaam, hoe de voedselketen werkt, wat de nationale en internationale voedseluitdagingen zijn en hoe Nederland aan het oplossen hiervan kan bijdragen. Dit alles op een spannende, aantrekkelijke en boeiende manier, waardoor de World Food Experience niet alleen een leuk uitje voor het hele gezin wordt, maar mensen ook stimuleert te kiezen voor gezonde en duurzame voeding.

Doelen van de WFC Experience

1. Het vergroten van de kennis en het bewustzijn van de consument over ons voedsel en de gevolgen van onze voedselkeuzes.

2. De World Food Experience moet op inspirerende wijze internationaal laten zien wat het belang van een duurzame voedselproductie is en wat daarbij komt kijken.

3. World Food Experience moet uitgroeien tot een internationaal icoon op het gebied van voedsel en voeding, met een actieve rol in het maatschappelijk debat.

4. Het is dé plek waar Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen elkaar ontmoeten, inspireren en laten zien welke rol de innovatieve Nederlandse voedselsector speelt bij het oppakken van grote mondiale uitdagingen.

Een bezoek aan de World Food Experience stimuleert en helpt mensen om een steentje bij te dragen aan een gezonde, smakelijke en duurzame toekomst voor henzelf en hun gezin, Nederland en de wereld.

Dat krijgen we voor elkaar met leuke, authentieke, educatieve belevenissen op basis van verhalen, waarbij de nadruk ligt op de voortrekkersrol van Ne

Foodhal Ede

Foodhal Limburg

Foodhal Ede
Foodhal Limburg In Heerlen

Foodhal Heerlen – Foodhal Limburg

In Heerlen is Stan Lux k met de voorbereidingen van een Foodhal in Heerlen die in 2023 open zou moeten gaan. De naam wordt Foodhal Limburg. “FOODHAL Limburg wordt de nieuwste culinaire attractie van Parkstad voor jong & oud en voor alle dieetwensen! Gezond, vette hap, vega(n), pizza, Grieks, sushi of allemaal iets anders? Opening medio 2023 op de Promenade in hartje Heerlen!”

Foodhal Limburg – de nieuwste culinaire attractie van Parkstad!

  • 15 stands: voor alle dieetwensen
  • Locatie: Promenade hartje Heerlen

Samen onder een dak

De vraag die altijd wordt gesteld als je met vrienden of familie gaat uiteten: waar gaan we naartoe? Stan: “Die keuze hoef je in de Foodhal Limburg, zoals ik het ga noemen, dus niet te maken. Hier komt alles samen onder één dak.” Zoals het er nu uitziet komen er zo’n veertien restaurantjes, standhouders. Waarschijnlijk een combinatie van bestaande ondernemers en starters. “Bij binnenkomst kun je je eten bestellen bij een van de restaurantjes of je gaat aan tafel zitten en bestelt er via een QR-code. Je eten wordt dan aan tafel gebracht. Dat kan dus voor iedereen aan tafel iets heel anders zijn.”

Beleving en sfeer voorop

Beleving en sfeer zijn voor Stan het allerbelangrijkst. “Natuurlijk moet het eten lekker zijn, maar de beleving moet top zijn. Mensen moeten het gevoel hebben dat ze in het buitenland zijn. Als je bijvoorbeeld voor een pizzeria staat, dan moet je het idee hebben dat je in Italië op een pleintje bent.” Daarvoor haalt hij de sfeer van buiten naar binnen. “Er komt onder meer veel hangende beplanting.”

Concentreren op het koken

De standhouders worden helemaal ontzien. Stan: “Ze kunnen zich concentreren op het eten, op het koken. De rest, zoals een spoelkeuken, kassa’s, maar ook personeel om te serveren, wordt centraal geregeld.” Daardoor kan Foodhal Limburg ook gemakkelijk inspelen op een nieuwe culinaire hype. “Iemand die hier standhouder wil worden, kan vrijwel meteen aan de slag. Wij zorgen voor de benodigde faciliteiten.” Op dit moment zijn de architecten nog bezig met de ontwerpen. “Ik hoop ergens tussen december 2022 en maart 2023 de deuren te kunnen openen. Ik kan niet wachten”, lacht Stan.

Deel dit bericht

  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe