Site logo

Meer restaurant omzet met Valentijn?

Uit eten met Valentijn - Bijzonder Uit Eten

Tips om restaurant Valentijn omzet te verhogen middels online marketing

Valentijn valt ieder jaar op 14 februari, een dag waarop geliefden elkaar verrassen met bloemen, cadeautjes, een ontbijtje op bed of… een romantisch diner in een restaurant. In dit blogtips over het verhogen van de restaurant omzet voor Valentijn middels online marketing!

Valentius – een priester uit Rome in de 3e eeuw na Christus was een weldoener voor armen en zieken en ging de ronde dat hij jonge stellen in het geheim trouwde. Hij genas de pleegdochter van de stadhouder van Rome (Asterius) die zich uit dankbaarheid bekeerde tot het geloof. Keizer Claudius werd hierover zo kwaad dat hij Asterius liet onthoofden op 14 februari. Valentius werd veel later heilig verklaard en zo werd 14 februari een feestdag. Dit is slechts 1 van de vele verhalen over het ontstaan van Valentijn.

Op Wikipedia staan de meeste versies over het ontstaan van Valentijn vermeld, maar wij vinden bovenstaande een mooi uitgangspunt.

Valentijn was in vroeger jaren met name in Engeland en Amerika een groot feest, en is pas kort (sinds midden jaren 90) ook in Nederland een dag geworden waarop geliefden elkaar verrassen. Volgens bronnen vieren ca 3 miljoen Nederlanders Valentijn en is restaurant bezoek favoriet gevolgd door het geven van cadeautjes en bloemen. Grofweg vieren ca 1.500.000 Nederlanders Valentijn in een restaurant!

Wanneer u ook een vol restaurant wilt hebben op Valentijn volgen hier enkele tips om die doelgroep online te bereiken

Tips voor het verhogen van de restaurant omzet met Valentijn

Valentijn aanbieding

 • Zorg tijdig (liefst rond november-december) dat uw Valentijn aanbieding online staat op uw website (incl prijzen en menu)
 • Zorg voor een aantrekkelijk en romantisch menu (shared dining, bubbels, chocolade fondue)
 • Maak een arrangement met een hotel of B&B uit de buurt zodat gasten ook kunnen overnachten
 • Zorg voor een leuk cadeautje bij vertrek (bloem – bonbons)

Optimaliseer de Valentijn pagina op uw website

Google Trends – bepaal de belangrijkste keywords voor Valentijn aan de hand van Google Trends of zoek op Google en kijk naar de suggesties. Je ziet al vanaf begin januari een stijging op het zoekwoord Valentijn. Omdat het enige tijd duurt voor uw pagina is geïndexeerd door Google raden we dus aan al in november deze pagina live te zetten, zodat uw restaurant goed gevonden wordt op de belangrijkste keywords.

Online marketing tips Valentijn

Pagina Valentijn Title en Description (Meta)

Onder Title verstaan we de eerste blauwe regel in Google, onder description de regels eronder. Restaurant Vuur in Hilversum heeft de keywords goed in de title en description vermeld. Omdat er veel oude berichten op Google getoond worden (teleurstelling voor gasten wanneer je doorklikt en het blijkt een Valentijn aanbieding uit 2013 te zijn) raden we aan altijd het jaartal in de title en description op te nemen.

online tip valentijn seo

Advies van Bijzonder Uit Eten zou dan ook zijn:

Title: Valentijnsdag – Verras je Valentijn met diner bij Restaurant Vuur in Hilversum
Description: Valentijnsdag – Kom met uw geliefde genieten van een liefdevol Valentijnsmenu op 14 februari 2018 tijdens de lunch of het diner! Restaurant Vuur in Hilversum serveert een romantisch Valentijnsmenu vanaf € 45.00 pp. incl voorgerecht “Samen in Bad” en tussengerecht “Liefdesspel”..

Sinds december 2017 heeft Google het aantal karakters voor een description verhoogt naar ca 320 karakters. Maak hier ten volle gebruik (maar ga hier ook niet overheen) van om gevonden te worden maar ook om te prikkelen om door te klikken.

Online marketing voor Valentijn

 • Stuur tijdig (maar ook weer niet te vroeg) een Valentijn mailing naar uw restaurant gasten
 • Plaats Valentijn op de Facebook pagina niet alleen in tijdlijn maar ook in evenementen kalender (vroeg in kalender – later op de tijdlijn)
 • Plaats Valentijn op evenementen kalender van Google+ page en op tijdlijn (ook als u hier weinig mee doet worden deze evenementen goed geindexeerd door Google)
 • Zoek op Google naar plekken waar u uw Valentijn menu kunt promoten zoals startachtige pagina’s waar u een link naar de site kunt plaatsen (bijv valentijn.startmenus.nl) maar ook “evenementen sites” als VVV, uitagenda, uitzinnig, dagjeweg etc

En natuurlijk kunt u uw Valentijn aanbieding ook plaatsen op Bijzonder Uit Eten! Bekijk alle Valentijn aanbiedingen op https://bijzonderuiteten.nl/feestdagen/valentijn-restaurant/

Geen tijd, te druk, weet niet hoe dit moet? Bijzonder Uit Eten kan dit voor u verzorgen voor € 250 per event ex BTW (Pasen, Valentijn, Kerst etc.) incl

 • Optimalisatie website
 • Advies over aanbieding
 • Vermelding op Bijzonder Uit Eten
 • Vermelding op 5 andere sites
 • Verzorgen van Social Media
 • Plaatsen op kalenders

 

 

Happy Valentine!

Uit eten met Valentijn

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht

 • Opmerkingen zijn gesloten.