Iconische leestafel terug in Amsterdams Café Americain

Iconische leestafel terug in Amsterdams Café Americain

Na anderhalfjaar staat de oudste leestafel van Amsterdam weer op zijn plek in Café Americain aan het Leidseplein. De rentree van dit iconische stuk wordt op 7 juni gevierd met een borrel voor naaste buren. Met de terugkeer van de wereldberoemde leestafel in ‘de huiskamer van Amsterdam’ is een stuk cultureel erfgoed in ere hersteld.

Ontmoetingsplek voor Amsterdammers en artiesten van wereldfaam

Het art-decostijl café-restaurant heeft al wereldsterren als Amy Winehouse, John Bon Jovi en Eric Clapton mogen ontvangen. Met een plek aan hét muziekplein van Amsterdam met Paradiso en Melkweg om de hoek en de terugkeer van de leestafel, die een begrip op zichzelf is geworden bij zowel literair Nederland als Amsterdammers, is Café Americain al jaar en dag een ontmoetingsplek voor een divers publiek die een bonte mix vormen van wereldse allure, nationale trots en lokale gezelligheid. Claire van Campen, general manager van Amsterdam American Hotel en Café Americain: ‘De leestafel is al sinds 1928 een vaste ontmoetingsplek voor zowel de buurt als artiesten en intellectuelen van wereldfaam. Een plek waar Amsterdamse verhalen zijn verteld en ontstaan. We verheugen ons op de voortzetting van deze traditie voor en door buurtbewoners, artistiek Amsterdam en muzikanten vanuit alle windstreken.’

 

Over Café Américain

Café Américain is sinds 1928 gevestigd in het Amsterdam American Hotel aan het Leidseplein, één van de beroemdste jugendstilgebouwen van de stad. Het beroemde Art Deco restaurant Cafe Americain is een moderne brasserie met Amsterdamse producten op het all day menu, aangevuld met Nederlandse ingrediënten. Café Américain is onderdeel van Amsterdam American Hotel dat toebehoort tot Eden Hotels. Een 100% Nederlandse hotelfamilie die al sinds 1947 zorgt voor een lokale beleving en blijvende herinneringen. Vanaf april 2020 transformeert Amsterdam American Hotel naar Hard Rock Hotel Amsterdam American en brengt als eerste hotel in Nederland de kenmerkende Hard Rock-sfeer van Hard Rock Hotels. Het Cafe Americain is en blijft de thuisbasis van Amsterdam American Hotel zijn eigen identiteit behouden.

Meer over Café Americain

Opmerkingen

Geef een reactie

Vragen?