De keuken organiseren, wat heb je nodig?

Keuken Organiseren
Maak optimaal gebruik van je keuken door je spullen goed te organiseren. Een goede bestekbak, magnetische messenhouder, niveauverschil in kastjes en accessoires voor je pannenkast.

Koken is heerlijk, maar dan is het wel fijn dat je op het goede moment een juiste pan, vork of vleesmes kunt vinden. Dat is helaas niet altijd gemakkelijk. Zeker met een grote keuken inventaris kan het lastig zijn om dingen terug te vinden. Om optimaal van je keuken gebruik te kunnen maken is goed organiseren dan ook noodzakelijk. Dat kun je gelukkig heel simpel doen met behulp van de volgende accessoires.

1.     Een goede bestekbak

De bestekbak wordt nog weleens over het hoofd gezien, maar iedereen die het bestek weleens los in de la heeft gehad weet hoe belangrijk zo’n bak is. Je wilt niet op zoek moeten naar een spatel in een volle la, net op het moment dat je de omelet nodig moet omdraaien. Een goede bestekbak heeft voldoende vakken, van verschillende formaten. Kies een bak met in ieder geval drie aparte vakken voor lepels, messen en vorken. Daarnaast is het handig om wat grotere vakken te hebben voor spatels en slabestek. Zorg er ook voor dat de messen in een apart vak liggen, want dan blijven ze langer scherp. En ook een klein vakje is handig, voor gebaksvorkjes, theelepels of thee-ei.

2.     Magnetische messenhouder

Nog beter dan een apart vak in de bestekla voor je messen is een magnetische messenhouder. Deze mag dan ook niet ontbreken in een goed georganiseerde keuken. Met zo’n messenhouder heb je niet alleen al je messen overzichtelijk bij elkaar, maar bespaar je ook nog eens ruimte in je kasten. De houder bevestig je simpel aan de muur, waarna je de messen er aan kunt ‘plakken’, door de magneet in de houder. Zo houd je dus ruimte over in de bestekla. Daarnaast is zo’n messenhouder ook nog eens een praktische manier om de messen buiten bereik van kinderen te houden. Hang daarvoor de houder op een plek die hoog genoeg is en waar de kinderen er niet bij kunnen klimmen.

Magnetische Messenhouder

3.     Breng niveauverschil aan in de kasten

Heb jij ook de neiging om spullen op te stapelen op de kastplanken? Dat is heel compact, maar tegelijkertijd vaak heel onpraktisch. Je zult natuurlijk net zien dat je juist die onderste doos met paneermeel nodig hebt op het moment dat je aan het koken bent. Voor je het weet rollen de pakken de kast uit en kun je de boel bij elkaar vegen. Voorkom dit door niveauverschillen aan te brengen. Zo zijn er handige rekjes die je onder een plank kunt hangen. In die rekjes kun je bijvoorbeeld kruiden kwijt, of fruit in een open kast. Je kunt ook niveauverschil creëren door plankinzetten te gebruiken. Je zet dan een soort tafeltje op de kastplank, waardoor je twee oppervlaktes krijgt om dingen neer te zetten.

4.     Deel je pannenkast slim in

Ook het opbergen van pannen kan de nodige hoofdbrekens kosten. Pannen stapelen neemt de minste ruimte in, maar is vaak niet praktisch. Om die stapels te voorkomen is het aan te raden om te werken met verdelers. Zo’n verdeler is een rekje van plastic, hout, of rvs, met plateaus op verschillende hoogtes. Daar passen de pannen handig tussen. Op deze manier kun je dus direct bij elke pan, zonder dat je er een hele stapel uit hoeft te halen. Ook voor pannendeksels zijn er speciale rekjes te koop, waarin je de deksel rechtop kunt verzamelen.

close

Inschrijven Nieuwsbrief Bijzonder Uit Eten

Altijd de tofste foodevents, festivals, restaurant events en culinaire happeningen direct in je inbox!

Deel dit bericht

  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe

    Inschrijven Nieuwsbrief Bijzonder Uit Eten

    Altijd de tofste foodevents, festivals, restaurant events en culinaire happeningen direct in je inbox!