Eerste kerstmarkten afgelast wegens corona

Kerstmarkt Magisch Maastricht Vrijthof Maastricht
Door de oplopende corona besmettingen en de persconferentie van 2 november jl durven een aantal organisatoren van Kerstmarkten en Kerstfairs het niet meer aan en worden landelijke kerstmarkten geannuleerd.

UPDATE 9 NOVEMBER 2021

Kerstmarkt Haarlem

De Kerstmarkt in Haarlem (één van de grootste kerstmarkten in Nederland) zou plaatsvinden op 11 en 12 december maar is geannuleerd. De organisatie meldt: Met pijn in ons hart, moeten wij jullie mededelen dat de Kerstmarkt Haarlem dit jaar door de huidige Corona regels niet door kan gaan. Het is voor ons als organisatie, met de huidige regels niet haalbaar om aan alle corona regels te voldoen.

Voor volgend jaar staat deze kerstmarkt op de agenda van 9-11 december 2022.

Dordtse Kerstmarkt

De Kerstmarkt van Dordrecht werd al eerder in 2021 geannuleerd. De Kerstmarkt stond gepland voor midden december maar al in juni werd besloten te Kerstmarkt voor 2021 te annuleren. Er is nog geen nieuwe datum bekend gemaakt voor 2022.

Kerstmarkt Berg en Bosch Bilthoven

De Kerstmarkt Berg en Bosch in Bilthoven stond gepland voor 17 en 18 december 2021. De organisatie meldt het volgende: Helaas hebben wij moeten besluiten om de geplande Kerstmarkt Berg & Bosch op 17 en 18 december 2021 af te gelasten. De nieuwe coronamaatregelen verplichten ons het marktterrein af te hekken vanwege de nu verplichte CTB (Corona Toegangs Bewijs) controle en dat is logistiek en financieel een onhaalbare zaak.

Een nieuwe datum voor de Kerstmarkt in 2022 is nog niet bekend gemaakt.

Zoutsloter Kerstmarkt Harlingen

De Zoutsloter Kerstmarkt in Harlingen stond gepland voor 11 december 2021. De organisatie meldt op 8 november via de Harlinger Courant “We hebben de afgelopen weken nog de hoop gehad om dit
jaar eindelijk de vijftiende editie van de Zoutsloter Kerstmarkt te
kunnen organiseren. Tot eind vorige week zou de kerstmarkt nog door zijn
gegaan als ‘doorstroomevenement’. Helaas hebben we door het oplopend
aantal besmettingen en de daardoor recent aangescherpte
coronamaatregelen, toch moeten besluiten om de organisatie van de
kerstmarkt te beëindigen”, aldus Karen en Willard.

Een nieuwe datum voor de Kerstmarkt in 2022 is nog niet bekend gemaakt.

Kerstparade Kerststad Valkenburg

Valkenburg mag met recht de Kerststad van Nederland genoemd worden. Ook dit jaar van 12 november tot 2 januari 2022.

Vooralsnog lijkt eea door te gaan en is enkel de Kerstparade afgelast. De Christmas Fairytales Parade is een schitterende parade die
de kerstmarkt in Valkenburg uniek maakt. Normaliter trekt deze parade twee keer per week door het centrum van Valkenburg met verlichte praalwagens en dansers in prachtige
kostuums.

De Christmas Parade, met duizenden toeschouwers in het centrum van Valkenburg is voor 2021 afgelast. De overige activiteiten van Kerststad Valkenburg zullen wel doorgang vinden. Om alles veilig te laten verlopen zijn er aangepaste maatregelen genomen waaraan alle bezoekers zich moeten houden.

Magisch Maastricht

Ondanks dat de organisatie van Magisch Maastricht het evenement annuleerde wordt er toch een Magisch Maastricht georganiseerd door andere ondernemers onder de naam Winter Maastricht.

Van 1 december t/m 31 december fonkelt het Vrijthof weer volop. Een nostalgische carrousel, een overdekte schaatsbaan en een sky-high reuzenrad. In combinatie met knusse chalets, een uitgebreide kerstmarkt én een bijzondere passage naar de Sint Servaasbasiliek wordt het prachtig deze winter.

Magische lichtroutes

Vanaf 15 november zijn ze klaar met de magie door de stad te verspreiden. Volg de lichtjesroute en ontdek hoe sprookjesachtig Maastricht kan zijn.

Kerstmarkt Thorn

De traditionele kerstmarkt van Thorn met muziek, oliebollen, wafels, roofvogelshow en rondje met de koets gaat helaas die jaar niet door. De kerstmarkt in het witte stadje in Limburg stond gepland voor 12 december maar is gezien de toenemende corona besmettingen in Limburg (en druk op de zorg) afgelast.

 

close

Inschrijven Nieuwsbrief Bijzonder Uit Eten

Altijd de tofste foodevents, festivals, restaurant events en culinaire happeningen direct in je inbox!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email
mood_bad
  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe