Site logo

Karpendonkse Hoeve verkocht – Brabant een ster armer

Karpendonkse Hoeve Einhoven Verkocht
De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven is per 1 april 2021 verkocht. Daarmee verliest Brabant de Michelin ster die het restaurant al 42 jaar had. Een groep beleggers (waaronder Ron Blaauw) heeft het restaurant overgenomen.

Facebook aankondiging

Op de facebook pagina van de Karpendonkse Hoeve lezen we het volgende bericht van de familie Van Eeghems:

Na bijna 50 succesvolle jaren, waaronder ruim 15 jaar onder mijn leiding, gaat restaurant de Karpendonkse Hoeve PER 1 APRIL 2021 (onder een andere naam) over in nieuwe handen. Dit betekent natuurlijk niet dat ik stil ga zitten. De tijden zijn veranderd en er is meer vraag naar een nieuw soort afhaal- en bezorgservice. Door het coronavirus heb ik noodgedwongen (maar succesvol) geëxperimenteerd met een dergelijke service. Ook zal ik restaurants gaan adviseren op het gebied van gastvrijheid en culinaire bedrijfsvoering. Vanzelfsprekend houd ik u op de hoogte van alle ontwikkelingen.

50 jaar culinaire geschiedenis

Dit befaamde restaurant met klassieke Franse keuken was al 42 jaar in het bezit van een Michelin ster. Het was een plaats waar je niet alleen met vrienden en familie terecht kon maar ook een plek waar menig zakelijke deal werd beklonken. In het verleden was het een vaste plek voor Philips die hier haar vergaderingen en lunches organiseerden. De Karpendonkse Hoeve is sinds 1998 in handen geweest van dezelfde familie, de familie Van Eeghems.

Overgenomen door De Schone Zaak

Het bedrijf is overgenomen door Investeringsfonds  De Schone Zaak waarin ook tv-kok en sterrenchef Ron Blaauw in participeert. Zij namen ook Garuda in Den Haag al over. Naast Ron Blaauw particeren ook horeca-adviseur Maikel Lindewegen,  horeca adviseur Wouter Verkerk, horecamakelaar Michael Klaassen en mede-oprichter van The Harbour Club, Richard van Leeuwen in dit investeringsfonds.

Deel dit bericht

  • Opmerkingen zijn gesloten.