Hollandse Nieuwe – op 11 juni 2019 veiling eerste vaatje!

Hollandse Nieuwe – op 11 juni 2019 veiling eerste vaatje!

De start van het nieuwe seizoen van de ‘Hollandse Nieuwe’ vindt in 2019 jaar plaats op woensdag 12 juni. Vanaf deze dag zal de Hollandse Nieuwe, vangst 2019, weer overal verkrijgbaar zijn. Daags ervoor, op dinsdag 11 juni, organiseert het Nederlands Visbureau de traditionele veiling van het eerste vaatje haring, waarmee het seizoen officieel wordt ingeluid.

Goede doel 2019: Stichting Mag Ik Dan Bij Jou (beschermvrouwe Claudia de Breij)

Dit jaar gaat de opbrengst van de veiling naar de Stichting Mag Ik Dan Bij Jou. Cabaretier en liedschrijver Claudia de Breij zal als beschermvrouwe van deze stichting de cheque in ontvangst nemen. De Stichting Mag Ik Dan Bij Jou wil bijdragen aan de veiligheid en geborgenheid van kinderen met kanker tijdens hun behandeling in het ziekenhuis door met een Nationaal Mag Ik Dan Bij Jou Fonds een financieel vangnet te bieden, zodat ouders er zo goed mogelijk voor hun zieke kind kunnen zijn.

‘Wij zien graag dat de opbrengst van de jaarlijkse veiling voor een tastbaar Hollands doel wordt bestemd’, aldus Agnes Leewis, directeur van het Nederlands Visbureau. ‘Natuurlijk hopen we ook dit keer weer op een mooie opbrengst.

Over de Stichting

In Nederland krijgen elk jaar 600 kinderen tussen 0 en 18 jaar een vorm van kanker. Dat zijn tien kinderen per week. Alle ouders zeggen dat de diagnose hun wereld op z’n kop zet. Je bent vaak met je kind in het ziekenhuis maar thuis is er ook nog. Je hebt zorgen om je zieke kind maar ook je eventuele andere kinderen hebben je nodig. En dan krijg je, naast het intensieve en emotionele behandelingstraject, ook nog te maken met extra en onvoorziene kosten. Bijvoorbeeld de kosten voor overnachtingen, brandstof, maaltijden en oppas voor andere kinderen binnen het gezin.

De Stichting Mag Ik Dan Bij Jou wil bijdragen aan de veiligheid en geborgenheid van kinderen met kanker tijdens hun behandeling in het ziekenhuis door met een Nationaal Mag Ik Dan Bij Jou Fonds een financieel vangnet te bieden, zodat ouders er zo goed mogelijk voor hun zieke kind kunnen zijn. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK). Deze vereniging steunt gezinnen met een kind met kanker en werkt aan optimale zorg voor kind en gezin in alle fasen. Met het ontzorgingsfonds vervult de stichting een grote droom van de vereniging, voor ouders en gezinnen met een kind met kanker in heel Nederland.

Hollandse Nieuwe - Nederlands Visbureau

Opmerkingen

Geef een reactie

Vragen?