High Tea adresjes in Nederland op Bijzonder Uit Eten

De high tea is een mooie Engelse traditie die is overgewaaid naar Nederland. Bekijk de leukste high tea adresjes voor een intieme high tea met z’n tweetjes of met vrienden en familie op Bijzonder Uit Eten.

Een high tea (ook bekend als meat tea) is in Engeland, Ierland en Schotland iets heel anders dan men in Nederland soms denkt, het is een maaltijd die rond zes uur gegeten wordt, meestal met gerechten als witte bonen in tomatensaus op wittebrood, worstjes, kaasjes, eieren en chips. In de omgangstaal spreekt men echter kortweg van ‘tea’ wanneer men het avondmaal bedoelt; het is dus een synoniem voor ‘supper’ of ‘dinner’.

Vooral in Nederland en Duitsland bestaat de misvatting dat een high tea een luxueus middagritueel zou zijn. In Nederland noemen hotels en restaurants een aangeklede thee (vroeger een thé complet genoemd), tegenwoordig vaak een high tea. Deze (lichte) maaltijd wordt normaal een afternoon tea of cream tea genoemd. (Bron Wikipedia)

In Nederland echter is het een middag event waarbij je onder het genot van thee (of koffie) geniet van heerlijke zoetwaren en hartige gerechtjes. Ook bieden veel restaurants een high tea aan met een glaasje bubbels. Bekijk alle high tea restaurants op Bijzonder Uit Eten.

Zoek alle evenementen per provincie hieronder.

Vragen?