Foodtruck Festival – Wat maakt een Foodtruck festival zo leuk

Foodtruck Festival – Wat maakt een Foodtruck festival zo leuk

De bekendste foodtruck festivals van 2018, wat maakt een foodtruck festival zo leuk, zelf een evenement organiseren met foodtrucks? Lees alles over het fenomeen foodtruck festival en het ontstaan op Bijzonder Uit Eten.

Ontstaan foodtruck festivals

De eerste foodtrucks werden gesignaleerd rond 1860 in Amerika en Canada – ze werden in die tijd chuckwagons genoemd en dienden als opslagplaats van eten en als keuken. Uiteraard zonder koeling werd veelal gepekeld vlees of gedroogde ingeredienten meegenomen of er werd onderweg een dier geschoten voor de bereiding van vers vlees. De chuckwagon (genoemd naar chuck – een goedkoop deel van de koe) werd door ossen of paarden getrokken.

De chuckwagon – voorloper van de foodtruck

Chuckwagon - de voorloper van de foodtruck

Iets later (rond 1870) kwamen er ook lunchwagons – ontwikkeld door Walter Scott uit Providence Rhode Island. Hij begon met het verkopen van sandwiches en koffie vanuit een wagen. Het grote voordeel was natuurlijk dat het veel goedkoper was te verkopen vanaf een wagen dan een restaurant te openen.

Lunchwagon rond 1880 van Walter Scott

Lunchwagon rond 1880 van Walter Scott

Was het in eerste instantie voor simpel eten, inmiddels zijn de foodtrucks en foodtruck festivals niet meer weg te denken en bieden ze al lang niet enkel streetfood maar komen in het aanbod steeds dichter bij de traditionele restaurants qua kwaliteit en aanbod.

Variatie in foodtrucks

Er zijn enorm veel verschillende foodtrucks van BBQ tot wereldkeuken, van sushi tot koffie trucks, Van ijs foodtrucks tot cocktail bars en van fingerfood tot smoothies. Vlees, vis of vegetarisch – er is altijd een foodtruck te boeken voor jou speciale evenement. Persoonlijk zijn we bij Bijzonder Uit Eten ook erg van het comfortfood – een stamppotje, lekkere soep, pulled pork of stoofpotje.

Foodtruck Racing Icecream

Foodtrucks voor elke gelegenheid

Je vindt foodtrucks tegenwoordig niet alleen meer op foodtruck festivals maar ook steeds meer bij nieuwjaarsborrels, bruiloften, communiefeesten, bedrijfsfeesten en dorpsfeesten. Maar het meeste bekend zijn ze natuurlijk van bekende foodtruck festivals als Foodtruck Festival Rrrollend, Festival Trek, Foodstock, Lepeltje Lepeltje, Veggieworld Utrecht, Food Soul Festival, Sushi Festival Joy, Proefpark Haarlem, Foodstoet en vele anderen. Bekijk alle foodtruck festivals 2018 op de pagina Food Festivals.

Zelf een Foodtruck huren?

Mocht je ook voor jou evenement foodtrucks willen bestellen bezoek dan bijvoorbeeld de site Foodtruckvinden. 
Bij Foodtruckvinden.nl kun je uit ruim 700 foodtrucks kiezen voor jou huwelijk, communiefeest, bedrijfsfeest of evenement

Wat is er zo leuk aan een foodtruck festival

Veelal roemen bezoekers de relaxte en informele sfeer, zijn gerechten niet duur, is er vaak leuke kinderanimatie of zijn er optredens en DJ’s. Het is heel gezellig om met een groep vrienden te bezoeken want er is vaak voor iedereen een favoriete foodtruck. De meeste foodtruck festivals vinden plaats in de zomer – dus gezellig buiten relaxen onder het genot van een hapje – drankje en muziekje.

Food Festival Eten op Rolletjes Ede

Bijzonder Uit Eten wenst iedereen een heel gezellig en bijzonder Foodtruck Festival seizoen toe!

Opmerkingen

Geef een reactie

Vragen?