Titel
Workshop Kaasmaken - By Esther - Kaasmaakster in Elburg
Workshop Kaasmaken - By Esther - Kaasmaakster in Elburg
Elburg, Nederland
Leer kaasmaken door Esther in de workshop kaasmaken - op een prachtige boerderij bij Elburg aan de rand van de Veluwe € 85 pp
Tijdens de dag doorloop je alle stappen van het kaas maken. Na afloop krijg je alle materialen mee die je nodig hebt om de komende 6 weken je eigen kaas verder te behandelen. Na 6 weken kan je genieten van je eigen gemaakte Goudse kaas!
09:30 - Klaar voor de start... af!
Dit wordt een onvergetelijk dagje uit! De voorbereiding kan beginnen: dit betekent ringen af, handen wassen en een haarnetje op.
09:45 - Melk bewerken
We beginnen met het bewerken van de melk, het toevoegen van hulpstoffen en het stremsel om de melk te laten stremmen.
10:00 - Koffie met iets lekkers
Tijdens het stremmen van de melk is het tijd voor koffie of thee met iets lekkers.
Kaas maken
10:30 - Kaas snijden, wassen, vullen en persen
Na de koffie snijden we de gestremde melk tot wrongel. De wrongel wordt meerdere keren gewassen en ondergaat meerdere processtappen voordat de verse kaas onder de pers kan.
13:00 - Een heerlijke lunch
Terwijl de kaas onder de pers staat zorgt Esther voor een heerlijke boeren lunch. Halverwege de lunch draaien we de kazen om en is er nog voldoende tijd om even te genieten van de buitenlucht of je vragen te stellen die je nog niet had gesteld.
14:30 - Kaas inspecteren
We halen de kaas onder de pers vandaan. Je krijgt instructies hoe je de kaas zelf verder moet behandelen.
Tijdens de kaasworkshop leer je zelf kaas maken
15:00 - Einde workshop
We sluiten rond 15:00 uur de dag af. Het maken van kaas is een delicaat proces, hierdoor kunnen we iets van het tijdschema afwijken.
Na afloop - Nog 6 weken nagenieten!
Je krijgt aan het einde van de dag een kaaskistje mee met hierin alle materialen die je nodig hebt om je eigen kaas verder te behandelen. Je zal de komende periode vol overgave, met liefde, passie en geduld voor je kaasje moeten zorgen, zodat de kaas zich ontwikkelt tot een lekker kaasje. In het kistje zit een instructie, zodat je precies weet wat je moet doen met de kaas. Na zes weken is je kaas eet klaar.
Het resultaat van de kaasworkshop
De workshop wordt gegeven op het melkveebedrijf van familie van der Kolk vlakbij Elburg, op het randje van de Veluwe. Tijdens de workshop hebben wij aan de ene kant prachtig uitzicht op het Veluwemeer en aan de andere kant kijk je uit op de koeien in de stal.
De koeien worden gehouden volgens het principe van nieuw Nederlands weiden. Als de dames er zin in hebben strekken ze de benen in de wei, maken ze een ommetje via de melkrobot, eten ze iets lekkers of gaan ze chill onder de massage borstel staan.
Esther is levensmiddelentechnoloog en kaas maken is haar vak. Ze heeft gewerkt in de levensmiddelenindustrie en is via verschillende omzwervingen terecht gekomen bij haar passie: kaas maken. Ze kan gepassioneerd vertellen over het proces van kaas maken en doet dat dan ook graag tijdens de workshops, trainingen en lessen.
Wij gaan echte boeren kaas maken met de melk van deze koeien.
In de workshop wordt gewerkt met kleine groepen. Zo blijft het persoonlijk, overzichtelijk voor iedereen én kunnen we voldoende afstand houden.
85
Actuele locatie wordt bekend gemaakt na boeken. In de buurt van Elburg.
Elburg, Nederland
Elburg, Nederland
Voeg een review toe