Horeca Faillissementen – het effect van de coronacrisis

Horeca Faillissementen – het effect van de coronacrisis

Het aantal faillissementen in de Horeca verdeeld onder restaurants/café en hotels stijgt enorm door de coronacrisis. Maar was er al meer aan de hand in de horeca? De teruglopende economie in 2019 liet ook al een behoorlijke stijging zien ten opzichte van 2018. Die trend lijkt zich door de corona crisis alleen maar door te zetten. Deze pagina zullen wij de komende maanden regelmatig actualiseren. Ook in de hotelsector stijgt het aantal faillissementen. Steeds meer hotels sluiten de deuren ivm het coronavirus.

Al eerder sprak Koninklijke Horeca Nederland zorg uit over het financiële incasseringsvermogen van de sector.  ‘In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het vet op de botten van de horeca niet zo groot‘, zei Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland. ‘Ze hebben hooguit vier tot zes weken om deze crisis vanuit hun eigen middelen op te lossen en dan zal er een grote hausse aan faillissementen komen.’

Werk verdampt sinds sluiting op 15 maart 2020

Volgens Willemsen werden op dat moment restaurants, cateraars, hotels en organisatoren van evenementen het hardst getroffen. ‘Zij zien al het werk de komende twee tot drie maanden verdampen en geven aan dat ze dit financieel niet kunnen volhouden.’

Verloren omzet is in de horecabranche niet in te halen, meent Willemsen. ‘Een hotelkamer die niet bezet is, haal je nooit meer in.’

Bijgewerkt tot en met 30 april 2020 – Bron Faillissementen.com

Gemeten eet- en drinkgelegenheden en logiesverstrekkende bedrijven met status faillissement.

Faillissementen restaurants-cafés – categorie eet & drink gelegenheden

Faillissementen hotels – categorie logiesverstrekking

 

Opmerkingen

Geef een reactie

Vragen?