Site logo

Einde aan opmars Sushi restaurants

Sushi Restaurant Vind Je Op Bijzonder Uit Eten
Is de sushi hype over? De afgelopen 10 jaar groeide het aantal restaurants met maar liefst 167%. 2017 lijkt een kantelpunt voor de populariteit van de rijsthapjes, vanaf dit moment neemt de groei af. En in 2021 is voor het eerst sprake van een afname van 6 restaurants.

Zin in sushi? De Japanse delicatesse is razend populair in Nederland. Het aantal sushi restaurants in Nederland is de afgelopen 10 jaar bijna verdrievoudigd: van 156 naar 414. Toch lijkt er een einde te komen aan de opmars. In 2020 groeide het aantal restaurants nog maar met 1,2%. Dit en meer blijkt uit cijfers van dataspecialist BoldData.

Sushi hype over?

Sushi restaurants zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. De afgelopen 10 jaar groeide het aantal restaurants met maar liefst 167%. Vooral 2012 was een goed sushi-jaar: toen openden 77 nieuwe restaurants hun deuren. 2017 lijkt een kantelpunt voor de populariteit van de rijsthapjes, vanaf dit moment neemt de groei af. Dieptepunt is 2020 met een groei van slechts 1,2%. En in 2021 is voor het eerst sprake van een afname van 6 restaurants.

Meeste Sushi Restaurants in Amsterdam

Met 105 restaurants telt Zuid-Holland de meeste Sushi aanbieders van Nederland. 47 van deze restaurants bevinden zich in Rotterdam, in 2010 waren dit er nog 18. Zuid-Holland wordt op de voet gevolgd door Noord-Holland, hier vind je 104 Sushi restaurants. Veruit de meeste liggen in Amsterdam: de hoofdstad telt maar liefst 80 Sushi shops (dit waren er nog 36 in 2010). Sushi-liefhebbers kunnen beter niet naar Zeeland gaan. De provincie telt slechts 7 Sushi restaurants.

Over BoldData

We zijn data experts met ons hoofdkantoor in Amsterdam. Met een database van alle bedrijven wereldwijd hebben we meer dan 2.000 klanten geholpen met analytics, onderzoek en CRM. Onze data wordt gebruikt door gerenommeerde onderzoeksbedrijven als Statista en FMCG bedrijven als Heineken, P&G, Danone en UberEats. Voor meer informatie zie https://bolddata.nl/nl/

Deel dit bericht

  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe