Site logo

Culinair Nieuws

Bijzonder Uit Eten brengt je het laatste culinaire nieuws

Het laatste nieuws over restaurants, openingen, foodfestivals, food concepten, onderscheidingen verkiezingen, foodhallen en culinaire events lees je op Bijzonder Uit Eten!​

Ook uw restaurant nieuws op deze pagina? Dat kan helemaal gratis  – zolang het maar relevant nieuws is met betrekking tot restaurants, food festivals, kookscholen, restaurant onderscheidingen, recepten of menukaarten, restaurant weken of kortingsacties of ander culinair nieuws.

  • Zoek in nieuwsberichten

Eenzaamheid onder ouderen

Oma’s Soep viert Nationale Opa & Oma dag met ouderen

Op 4 juni 2023 is het Nationale Opa en Oma dag. De Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid (‘Stichting Oma’s Soep’) organiseert daarom rond deze datum in 12 verschillende steden in het land activiteiten voor eenzame ouderen om jong en oud te verbinden. Op vrijdag 2 juni zal een bingomiddag en discofeest plaatsvinden in de Hudsonhof in Amsterdam met de aanwezigheid van meerdere BN’ers.

Lees verder »
Restaurant blog Representatief Restaurant UG

Hoe zorg je ervoor dat jouw restaurant goed voor de dag komt?

Als restauranteigenaar wil je natuurlijk dat jouw restaurant goed voor de dag komt. Een goede uitstraling is belangrijk voor het aantrekken van nieuwe klanten en het behouden van bestaande klanten. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw restaurant er representatief uitziet? In dit artikel geven we tips voor het verbeteren van de uitstraling van jouw restaurant.

Lees verder »
Restaurant terras (pb)

Geen drankje meer op het terrras?

Het personeelsterkort in de horeca is overal merkbaar: Het duurt langer voordat bestellingen worden opgenomen, drankjes worden geserveerd of gerechten worden bereid. Sommige horecagelegenheden sluiten eerder of zijn op sommige dagen zelfs helemaal gesloten.

Lees verder »
Blog trends en ontwikkelingen bij voeding PX

Trends en ontwikkelingen in voeding

De foodmarkt is voortdurend in beweging en onderhevig aan nieuwe trends en ontwikkelingen. Twee belangrijke aspecten die momenteel een grote impact hebben, zijn de opkomst van partijen die hun eigen voedsel ontwikkelen met behulp van food product developers en de groeiende nadruk op duurzaamheid. In dit artikel zullen we deze trends verkennen en hun invloed op de voedselindustrie bespreken.

Lees verder »
Blog studentenwegwijzer UG

Zo verras jij je date!

Een originele date verzinnen; dat kan een aardige klus zijn! Veel te vaak zijn we geneigd terug te grijpen op onze oude bekenden. Maar laten we eerlijk zijn; de bioscoop en datzelfde cafeetje voor het afsluitende glas wijn hebben we onderhand óók wel gezien. Tijd voor een nieuwe impuls, dus! In deze blog vind je wat inspiratie om samen te doen op de komende afspraken.

Lees verder »
Lepeltje lepeltje Foodfestival

Vier Hemelvaart bij Lepeltje Lepeltje in Eindhoven

Lepeltje Lepeltje strijkt volgende week weer neer in het groene Anne Frankplantsoen, voor het eerst tijdens Hemelvaart. Van donderdag 18 mei tot en met zondag 21 mei wordt de lente gevierd met een programma vol prachten. Kunstenaar Pet van de Luijtgaarden brengt een duurzaam caravandoolhof naar het festival. 

Lees verder »
Foodtruck festival rollende keukens amsterdam

15e editie van Foodtruck festival Rollende Keukens

Van woensdag 17 mei t/m zondag 21 mei wordt het Amsterdamse Westerpark voor de vijftiende keer omgetoverd tot het grootste openluchtrestaurant van Europa. Zo’n 100 zorgvuldig geselecteerde mobiele keukens rollen dit extra lange Hemelvaartsweekend het grote grasveld weer op.

Lees verder »
Horeaca Kassa Systeem WP

Horeca Kassasysteem: Boost Efficiëntie en Bedrijfsprocessen

De horeca is een zeer drukke industrie, waarbij de nadruk altijd ligt op de operationele gang van zaken. Door de aanhoudende drukte, is het belangrijk om zo efficiënt en optimaal mogelijk te werken. Een van de onderdelen binnen het horecabedrijf dat een verschil kan maken, is een modern horeca kassasysteem.

Lees verder »
Brasserie Milo | Kaageiland UG

Brasserie Milo: het nieuwe mediterrane pareltje van Kaageiland!

Het is tijd voor verandering bij restaurant ‘t Kompas op Kaageiland. Onder leiding van de nieuwe eigenaren gooit het restaurant dit jaar het roer volledig om. Half maart opende het nieuwe Brasserie Milo haar deuren met een mediterraans geïnspireerd concept voor iedereen die houdt van de goede dingen van het leven.

Lees verder »
Uit Eten Nog Persoonlijker

Zo maak je uit eten gaan nog persoonlijker voor je gast

Wanneer je een eigen restaurant runt, dan wil je de uit eten ervaring natuurlijk ook persoonlijk maken. Want je kunt ervan uitgaan dat gasten het enorm prettig vinden wanneer jij en je medewerkers het persoonlijk maken. Op die manier wordt de ervaring van de gast ook een stuk beter. Hieronder lees je precies hoe je het uit eten voor de gast persoonlijk kunt maken.

Lees verder »
Koffie Barrista

Thuis barista spelen!

We drinken vaak precies hetzelfde kopje koffie thuis, maar stap eens uit je comfortzone en maak thuis een bijzondere koffie! Zo blijft koffie verrassend. Word een thuis barrista!

Lees verder »
Restaurant Soiree Velp

Restaurant Soirée opent feestelijk haar deuren in Velp

Bij Restaurant Soirée vindt de gast een kwalitatieve kaart met sterke Franse invloeden. Het indrukwekkende menu ademt de feestelijke jaren ’20 uit het bruisende Parijs. Afgestudeerd aan de prestigieuze Cas Spijker Academie én met een bak aan ervaring, weet patron cuisinier Tom Pfeijffer de traditionele klassiekers opnieuw uit te vinden.

Lees verder »
5 tips voor de BBQ

5 tips voor de perfecte BBQ!

Zodra het weer het toelaat, krijgt iedere Nederlander weer kriebels om de BBQ uit het schuurtje te halen en weer eens lekker in de tuin te kokkerellen. Helaas kan een BBQ-feestje of diner in je tuin flink in het water vallen, als je het niet goed voorbereidt. We hebben daarom 5 BBQ tips voor je op een rijtje gezet, zodat je van die BBQ een enorm succes maakt.

Lees verder »
Internationale Sherry Week

Internationale Sherry Week 7-13 november

De Internationale Sherry Week is een jaarlijks festival dat de gemeenschap van Sherry-liefhebbers samenbrengt doormiddel van grote- en kleine evenementen over de hele wereld. Sherry Wijnen viert van 7 tot en met 13 november voor de negende keer op rij de Internationale Sherry Week. Gedurende deze week zijn er over de hele wereld speciale Sherry proeverijen en evenementen.

Lees verder »