Site logo

Biologisch Vlees: wat is dat?

‘Biologisch vlees’ klinkt waarschijnlijk een beetje tegenstrijdig. Want wat bedoelen we er eigenlijk mee? We bedoelen er voornamelijk mee dat het dier dat is gestorven voor het stukje vlees, een goed leven heeft gehad.
‘Biologisch vlees’ klinkt waarschijnlijk een beetje tegenstrijdig. Want wat bedoelen we er eigenlijk mee? We bedoelen er voornamelijk mee dat het dier dat is gestorven voor het stukje vlees, een goed leven heeft gehad.

Biologisch vlees: wat is dat?

‘Biologisch vlees’ klinkt waarschijnlijk een beetje tegenstrijdig. Want wat bedoelen we er eigenlijk mee? We bedoelen er voornamelijk mee dat het dier dat is gestorven voor het stukje vlees, een goed leven heeft gehad. Tegenwoordig komt veel vlees van dieren uit megastallen, waar ze worden gezien als levend voedsel, in plaats van als koe of varken. Steeds meer mensen willen dat anders zien. Ze willen biologisch vlees.

Biologisch varkensvlees is beter voor het dier en voor je gemoedsrust. Het vlees komt namelijk van een dier dat zich echt als een koe, kip of varken heeft kunnen gedragen. Ze stonden niet de hele dag stil in veel te kleine stallen.

Meer leefruimte, meer beweging

Dieren die worden gehouden in de biologische veeteelt hebben meer leefruimte en krijgen meer beweging. Dat komt de kwaliteit van het vlees ook ten goede. De dieren hebben zich op een natuurlijke manier kunnen gedragen. Zo verblijven op een biologische boerderij ongeveer 120 koeien per jaar in het weiland. Ze eten elke dag genoeg gras en hebben genoeg ligruimte.

Een biologische boer werkt niet preventief met antibiotica. De dieren krijgen het alleen als ze ziek zijn. Doordat de dieren op een biologische boerderij meer leefruimte hebben, worden ze minder gestrest en dus minder snel ziek.

De smaak van biologisch vlees

De smaak van biologisch vlees verschilt niet van ‘gewoon vlees’. Sterker: veel mensen vinden het veel lekkerder. Dat komt vooral omdat er geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen aan worden toegevoegd. Voor het predikaat ‘biologisch vlees’ gelden hele strenge regels.

JP Puurvlees is een van de bedrijven die voldoet aan deze strenge regels. Het is al jaren een fabrikant van biologisch vlees. Lekker, als je weet hoe het dier heeft geleefd. En fijn dat je weet dat het vlees op het bord echt puur natuur is.

Biologisch vlees is misschien wel iets duurder, maar dan zet je ook wel een eerlijk, lekker stukje vlees op tafel, van een dier dat een goed leven heeft gehad. Nog een tip: grill het vlees een keer. Dan komt de smaak van biologisch vlees echt tot leven.

Deel dit bericht

  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe