Site logo

Amsterdamse Proeflokaal opening 8 april!

Amsterdamse Proeflokaal Opening 8 april 2017

Het Amsterdamse Proeflokaal gaat 8 april 2017 open!

Het Amsterdamse Proeflokaal opent op zaterdag 8 april a.s. haar deuren aan het vernieuwde Stadionplein in Amsterdam; het is een food experience waar iedereen kennis kan maken met de Smaak van Amsterdam. Zo worden er traditionele Amsterdamse gerechten geserveerd, geïnspireerd op zowel lokale, nationale als internationale smaakinvloeden, die de afgelopen eeuwen hun weg hebben gevonden naar onze hoofdstad.

2 Verdiepingen met gastvrijheid , smaak en educatie

Het Amsterdamse Proeflokaal wordt een Food Experience waar iedereen de Smaak van Amsterdam kan proeven: van Amsterdammers tot toeristen, van forenzen tot foodies. Op 2 verdiepingen komen bezoekers straks ogen en oren tekort. Op de begane grond vinden ga
sten een ontbijt – en lunchbeleving, het restaurant, de Proeftafels en de Dutch Seafoodbar. Op de eerste verdieping is er ruimte voor evenementen en grotere groepen: van Wijn – en Bierwereld tot een Workshop Kitchen en de Food Experience ruimte met het uitzicht op het Olympisch Stadion. Hier zal de smaak – en eetgeschiedenis van Amsterdam getoond worden afgewisseld met aansprekende hoogtepunten uit de geschiedenis van de hoofdstad.
De komende tijd bouwen wij verder aan een verrassende programmering, van proeverijen tot workshops en lezingen, waarin we samen met onze gasten en de vele nationaliteiten en culturen die de stad rijk is, de Smaak van Amsterdam gaan ontdekken.

Samenwerken

Het Amsterdamse Proeflokaal werkt intensief samen met onder andere het ROC van Amsterdam. De eerste 35 studenten krijgen hier nu al hun praktijk – en theorieonderwijs op locatie. Het Amsterdamse Proeflokaal is een prominent onderdeel van House of Hospitality, een publiek/privaat samenwerkingsverband tussen kennisinstellingen en het bedrijfsleven in de Groot Metropoolregio Amsterdam.

Sfeer

Het Amsterdamse Proeflokaal wil een ontmoetingsplek zijn, waar mensen bij elkaar komen – buurtbewoners, toeristen, foodies, zakenmensen
– en wil vanuit haar opzet en ambiance nieuwe inzichten geven op het gebied van eten, gezelligheid en gastvrijheid

Deel dit bericht

  • Opmerkingen zijn gesloten.