50 Jarig jubileum voor Alliance Gastronomique
Restaurantvereniging Alliance Gastronomique bestaat dit jaar 50 jaar. Een bijzondere mijpaal om gezamenlijk met alle leden en voormalig leden bij stil te staan.
Een halve eeuw later is Alliance Gastronomique uitgegroeid tot het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa met 37 leden in Nederland en België. Vrijwel alle leden en oud-leden waren donderdag 9 maart tijdens de aftrap van het jubileum jaar aanwezig bij de feestelijke jubileumreceptie in De Bokkedoorns in Overveen.
Over Alliance Gastronomique
De Alliance Gastronomique werd in 1967 opgericht door negentien Nederlandse restaurateurs in reactie op de destijds om zich heen grijpende smaakvervlakking, een te kort schietende vakopleiding en een gebrek aan culinaire kwaliteitsproducten. Een vernieuwend en voor Nederland ongekend initiatief. Nederland stond immers niet bekend om zijn hoogstaande eetcultuur. Dat de samenwerking een succes was, had alles te maken met de vernieuwende visie, het geloof en doorzettingsvermogen van de initiatiefnemers. Inmiddels bestaat de Alliance Gastronomique bijna 50 jaar en is daarmee het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa.
Bestuur
Het dagelijks bestuur van de Alliance Gastronomique is samengesteld uit de volgende leden:
- Algemeen voorzitter: Marc Van Gulick
- Penningmeester/Voorzitter regio Zuid: Meriam Wollerich
- Voorzitter regio West: Emmy Stoel
- Voorzitter regio Noord/Oost: Harald Hovenkamp